ONI SU 'IZDAJNICI' SRPSKE ZEMLJE: 10 sportista koji su reprezentaciju Srbije zamenili drugom državom!
Foto: Starsport©

nisu zaboravljeni

ONI SU 'IZDAJNICI' SRPSKE ZEMLJE: 10 sportista koji su reprezentaciju Srbije zamenili drugom državom!

Mi smo se setili njih 10, a vi ako se prisetite još nekoga, pišite nam u komentarima

Objavljeno:

Promena reprezentacije nisu baš česta stvar u sportu, ali što se tiče Srbije ona u toj situaciji nije izuzetak.

Tako su mnogi sportisti koji su nosili grb naše zemlje, odlučili da u nekom delu svoje karijere, taj isti grb zamene nekim drugim i prihvate da igraju pod zastavom druge države.

Mi smo se setili njih 10, a vi ako se prisetite još nekoga, pišite nam u komentarima.

1. Slobodan Soro

Fantastični golman koji je za našu reprezentaciju nastupao čak 170 puta, i osvojio je sve što se osvojiti može osim Olimpijskih igara. Sada ima priliku da tako nešto uradi sa Brazilom, projektom napravljenim za Rio de Žaneiro. Brazilci su mu dali dosta novca da bi zaigrao za njih, tako da, niko ne bi smeo da mu zameri.

2. Arpad Šterbik

Kao i Slobodan Soro, i ovde je reč o golmanu. I to veoma uspešnom članu španske reprezentacije. On za njih brani još od 2008. godine, a do 2005. je branio boje Srbije i Crne Gore. Rođen je u Senti i ima 36 godina, a i dalje brani za nacionalni tim ove pirinejske zemlje. Doduše, ne i na Olimpijskim igrama, jer se Španci nisu plasirali na iste.

foto: Starsport©

3. Danijel Šarić

Ponovo golman. I ponovo rukomet. A interesantno, imamo još jednog golmanskog globtrotera osim ove trojice. U pitanju je Nenad Erić, koji brani za kazahstansku Astanu i za reprezentaciju ove zemlje, ali pošto on nije branio za Srbiju, nećemo se baviti njime. A Danijel Šarić jeste branio boje našeg nacionalnog tima i to 50 puta, onda je sedam puta branio za Bosnu i Hercegovinu, dok već dve godine stoji među katarskim stativama, kao deo projekta pravljenog za Svetsko prvenstvo u ovoj državi.

4. Staniša Mandić

Nikada nije nastupio za seniorsku reprezentaciju Srbije, ali je sa Orlićima osvojio zlato na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, pa mora da uđe na ovu listu. Odigrao je 12 mečeva za tu generaciju, dao je tri gola, ali je bio i više nego koristan na svakom delu terena. A onda je dobio poziv iz Crne Gore, i prešao da igra u susedskoj nam reprezentaciji čije je boje branio već četiri puta.

foto: Starsport©

5. Vladimir Volkov

Rođen je u Nišu, branio je boje Partizana, Mehelena, Grafičara, OFK Beograda, Šerifa, a dok je bio u crno-belom dresu iz Humske, dobio je i poziv u nacionalni tim Srbije. Prihvatio ga je, igrao na jednoj utakmici, ali je znao da nikada neće dobiti pravu priliku na levom beku pored Ace Kolarova i Ivana Obradovića. Zato je odlučio da podnese molbu Fifi i da promeni državljanstvo u crnogorsko, za čiju je reprezentaciju igrao 16 utakmica.

foto: Starsport©

6. Jelena Dokić

Rođena je u Osijeku 1983. godine, a tokom bratoubilačkog rata morala je da pobegne u Australiju. Počela je tenisku karijeru upravo u zemlji kengura, za koju je prvo i nastupala u Fed kup konkurenciji, da bi onda prešla u redove Srbije, za koju je odigrala dva meča. Posle toga je opet počela da igra za Kengure, tako da i ona sa punim pravom dobija mesto u našoj listi.

foto: Starsport©

7. Boris Vapenski

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Srbije Boris Vapenski odlučio je da promeni nacionalni tim za koji će igrati! Vapenski je posle godinu dana igranja za Tbilisi stekao uslove da nastupi za selekciju Gruzije za koju je prvi put nastupio na EP u Budimpešti.

foto: Starsport©

8. Lijanko Vojnović

Mladi Brazilac je svojevremeno baš "zagrizao" da nastupi za reprezentaciju Srbije. Sa obzirom na to da ima srpske korene, to mu je bilo i omogućeno, pa je pre par godina odigrao jedan omladinski turnir u Kragujevcu. Nedugo nakon toga, odlučio je da više ne bude Srbin, pa se vratio "svom" Brazilu i od tada je stalni član njihove mlade reprezentacije.

foto: Starsport©

9. Arton Zekaj

Mladić albanskog porekla je ceo svoj omladinski staž proveo igrajući za Srbiju. Međutim, prošle godine je preko noći rešio da srpski dres zameni kosovskim i prihvati poziv njihovog saveza. Predviđa mu se velika karijera, a trenutno je član francuskog Lila.

foto: Starsport©

10. Nenad Puljezević

Bivši rukometni reprezentativac Jugoslavije, golman Nenad Puljezević iskoristio je mogućnost da dobije mađarski pasoš, pa je u smiraj svoje karijere čuvao mrežu te zemlje i tako nastavio trend koji su pre njega započeli Arpad Šterbik i Danijel Šarić.

foto: Starsport©

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.