ZVEZDIN BRATSKI KLUB UZEO IME NAJLJUĆEG PROTIVNIKA: Kao kad bi se crveno-beli sad nazvali Partizan!
Navijači Spartaka iz Moskve će od sad navijati za CSKA, Foto: EPA / Antonio Bat

ovo se nikad nije desilo

ZVEZDIN BRATSKI KLUB UZEO IME NAJLJUĆEG PROTIVNIKA: Kao kad bi se crveno-beli sad nazvali Partizan!

Presedan kakav se ne pamti u svetu sporta

Objavljeno:

Spartak iz Moskve je postao CSKA Moskva!

Da. Dobro ste pročitali! U pitanju je rukometna sekcija čuvenog sportskog društva iz Moskve koja je preuzela ime svog najvećeg rivala.

Niko sigurno nikad nije čuo da je neki klub promenio ime i uzeo naziv svog najvećeg protivnika, ali tako se to dešava kada se umeša veliki novac.

A ovde iza celog projekta stoji bogati biznismen i političar Sergej Šiškarev koji je od početka sezone već uspostavio žensku ekipu CSKA.

- Odluka nije bila lagana. Znamo da je ovo presedan u svetu sporta, ali nadam se da će naši navijači ostati uz klub bez obzira za koga navijaju u ostalim sportovima. Zahvalni smo svima koji su bili uz nas od samog početka, ali moramo ići napred na još viši nivo - stoji u saopštenju izvršnog direktora Spartaka Vasilija Slavina.

Ovaj nesvakidašnji potez komentarisla je i najveća trenerska legenda ruskog rukometa Vladimir Maksimov, jedini trener uz Kloda Onestu koji je svoju reprezentaciju odveo do zlata na tri najveća takmičenja (OI, EP, SP).

- To me nije iznenadilo, zapravo, vrlo je jednostavno. Imaju jednog sponzora i to je Šiškarev. Imaju već i ženski sastav, sada će biti lakše i za navijače. Spartak je želeo mnogo, ali nije daleko otišao. Obećali su prvo mesto i titulu, ali to nije išlo kao što je bilo planirano. Sve zavisi od rezultata - rekao je za ruske medije čuveni trener.

Spartak je 2017. godine ušao u ambiciozni projekat, ali do sada su uspeli tek da postanu vicešampioni svoje zemlje iza neprikosnovenih Čehovskih medveda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.