OKS PODRŽAO ODLAGANJE OLIMPIJSKIH IGARA: Prvo da pobedimo ovaj podmukli virus, pa onda na medalje!
Božidar Maljković je izdao saopštenje, Foto: Beta/Dragan Gojic

vidimo se sledeće godine

OKS PODRŽAO ODLAGANJE OLIMPIJSKIH IGARA: Prvo da pobedimo ovaj podmukli virus, pa onda na medalje!

Iz OKS poručuju da sigurno ovakvu odluku nije bilo lako doneti

Objavljeno:

Olimpijski komitet Srbije (OKS) pozdravlja današšnju odluku o odlaganju Olimpijskih igara, jer je, kako se navodi u saopšštenju, prvenstveno usmerena na očuvanje zdravlja i bezbednosti svih sportista.

Predsednik OKS Božžidar Maljković izjavio je da su u OKS mišljenja da je Međunarodni olimpijski komitet doneo pravu odluku time što je odložžio Olimpijske igre.

- Kako sam i svaki put do sada rekao, zdravlje sportista mora biti na prvom mestu i ovo je upravo pokazatelj da je MOK odgovorna i ozbiljna organizacija koja čuje i pošštuje glas sportista i nacionalnih olimpijskih komiteta. Ova odluka sigurno nije bila laka ni za Međunarodni olimpijski komitet, ni za japansku stranu, ali ona pokazuje da ideja olimpizma prevazilazi sport i uvek radi u koristi čoveka i čovečanstva -istakao je Maljković.

Kako je naveo, svima nama predstoji ozbiljan poduhvat da se prvo izborimo sa ovim podmuklim virusom, a onda nakon toga da sve planove i aktivnosti prilagodimo novoj situaciji u kojoj se niko nikada do sada nije naššao.

- Siguran sam da će sportisti i svi ostali ljudi od sporta kad sve ovo prođe, uspeti da se na najbolji mogući način pripreme za najveći sportski događaj na naššoj planeti - poručio je Maljković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.