OVO JE PRAVA ISTINA O OTKAZIVANJU OLIMPIJSKIH IGARA: Nisu odložene, ali...
Foto: EPA/Maxim Shipenkov

velika šansa da se odlože

OVO JE PRAVA ISTINA O OTKAZIVANJU OLIMPIJSKIH IGARA: Nisu odložene, ali...

Realno je da se to dogodi

Objavljeno:

Olimpijske igre zakazane za period 24. jul - 9. avgust 2020. u Tokiju za sada nisu odložene, ali postoji realna mogućnost da se to desi.

Kao udarnu vest da se Igre "definitivno odlažu" oglasili su se u nedelju uveče dva vodeća španska dnevna sportska lista, "Marka" i "As", pozivajući se na izvore u tamošnjem olimpijskom komitetu.

Oni navode da je "i pored svih napora koje je Međunarodni olimpijski komitet preduzeo da bi se ispoštovali predviđeni termini za tokijske Olimpijske i Paraolimpijske igre, kao što je to bio slučaj i u samoj zemlji (Japanu) koja epidemiju drži pod kontrolom, institucija (MOK) kojom predsedava Tomas Bah morala je da aktivira rezervni plan".

Navodno, taj plan je da se, "sada već hitno, Igre odlože do daljnjeg", a pritom je "Izvršni odbor MOK-a sebi dao za novi cilj da u naredne četiri sedmice sa organizacionim odborom Igara u Tokiju i vlastima Japana osmisli novi scenario (datume) za održavanje ovog spektakla".

Međutim, iako postoje gotovo svakodnevna zasedanja najviših tela Međunarodnog olimpijskog komiteta, odluka o odlaganju Igara u Tokiju - još nije doneta.

Takav scenario, javno bar govore čelnici MOK-a, "još se ne razmatra", ali potpuno je realan imajući u vidu činjenicu da Međunarodni olimpijski komitet ne želi da pristane na mogućnost da zbog širenja pandemije sportisti sa čitavih kontienata ne mogu da učestvuju na Igrama. U Aziji, pre svega u Kini, ona kao da jenjava, ali u Evropi sve više bukti, a počela je da se širi na Afriku i Australiju. Tek kada postane jasno da li postoje realne mogućnost da se najbolji sportisti sveta okupe u Tokiju 24. jula, ili ne, MOK će doneti konačnu odluku po ovom pitanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.