ŠOK NAD ŠOKOVIMA! JEDAN OD NAJVEĆIH POTRESA U ISTORIJI AMERIČKOG SPORTA: Tom Brejdi je otišao iz Nju Inglanda!
Foto: EPA/Erik S Lesser

Ništa više neće biti isto

ŠOK NAD ŠOKOVIMA! JEDAN OD NAJVEĆIH POTRESA U ISTORIJI AMERIČKOG SPORTA: Tom Brejdi je otišao iz Nju Inglanda!

Šest šampionskih prstenova je osvojio sa Pejtriotsima za 20 godina igranja u Bostonu

Objavljeno: 14:44h

Ono što se možda i naslućivalo posle neočekivane eliminacije odmah na početku plej-ofa, sada je dobilo i svoju zvaničnu potvrdu - Tom Brejdi je napustio Nju Ingland Pejtriotse.

Posle 20 godina provedenih u Bostonu i 6 šampionskih prstenova, legendarni kvoterbek je objavio da zvanično napušta "Patriote" i da je iskoristio opciju da postane slobodan agent.

On je jasno u svom saopštenju na društvenim mrežama napisao da neće završiti karijeru već da će potpisati ugovor sa nekim drugim timom.

- Želeo sam da se zahvalim svim neverovatnim navijačima i pristalicama Petriotsa. Masačusets je bio moj dom 20 godina. Istinski su to bile najsrećnije dve decenije koje sam mogao da zamislim u životu i ne osećam ništa osim ljubavi i zahvalosti zbog vremena provedenog u Nju Inglandu. Podrška je bila neverovatna – voleo bih da svaki igrač može da je iskusi. Moja deca su rođena i odgajana ovde, a vi ste ovog momka iz Kalifornije prihvatili kao svog. Volim vašu posvećenost i odanost vašim timovima i pobede za naš grad znače više nego što ćete ikada znati. Ne mogu da vam se zahvalim na podršci našem timu. Na prepunim trening kampovima, rasprodatim stadionima i najviše šampionskim paradama. Blagosloven sam time što sam to delio sa vama. Pokušao sam da nas predstavljam na najbolji i najponosniji način, vredno sam se borio sa svojim saigračima da bih pomogao da dođemo do pobeda i trijumfa i u najtežim trenucima. Otvorili ste mi svoja srca, a ja sam i vama. Uvek ćete biti deo mene, ne znam šta donosi moja budućnost u fudbalu, ali u isto vreme vreme je da otvorim novu etapu svog života i karijere. Zahvaljujem vam se iz dubine srca, uvek ću vas voleti i ono što smo delili – večnost puna zabavnih uspomena - stoji u Brejdijevom saopštenju.

Brejdi je čitavu svoju karijeru proveo u Nju Inglandu, još od kad su ga 2000. godine draftovali kao 199. pika. U dve decenije koliko je proveo u Bostonu postao je prema mišljenju većine najbolji kvoterbek u istoriji NFL.

Sa Petsima je osvojio šest Lombardijevih trofeja – 2002, 2004, 2005, 2015, 2017. i 2019. godine. Četiri puta je bio MVP Superboula, a tri puta je proglašen za najkorisnijeg igrača NFL. Ukupno 14 puta je biran za Proboul, a tri puta se našao u prvom timu lige, dva puta u drugom. Brejdi je drugi na listi najboljih svih vremena u broju bačanja za tačdaun – 541, kao i u bačenim jardama – 74.571. Nijedana kombinacija kvoterbeka i trenera nema više pobeda u regularnom delu sezone od Brejdija i Bila Beličika – 219, kao i utakmica u plej-ofu – 30.

- Svim mojim saigračima, trenerima, rukovodiocima i osoblju, treneru Beličiku, Robertu Kraftu i porodici Kraft, kao i celoj organizaciji – želim da vam se zahvalim na prethodnih 20 godina mog života i svakodnevnoj posvećenosti pobedama i kreiranju pobedničke kulture građene na velikim vrednostima. Zahvalan sam na svemu što ste me naučili – učio sam od svih. Svi vi ste mi dozvolili da maksimizujem svoj potencijal i to je sve čemu jedan igrač može da se nada. Sve što smo postigli mi donosi veliku radost, a lekcije koje sam naučio ću ostati uz mene zauvek. Ne bih mogao da budem čovek kakav sam danas bez veza koje ste mi omogućili da ostvarim sa vama. Imao sam koristi od svega što ste mi dali. Cenio sam svaku priliku koju sam imao da budem deo našeg tima i volim vas zbog toga. Naš tim je uvek postavljao velike standarde u profesionalnom sportu i znam da će nastaviti da radi upravo to. Iako će se moje fudbalsko putovanje nastaviti negde drugde, cenim sve što smo postigli i zahvalan sam na dostignućima našeg neverovatnog tima. Imao sam tu privilegiju da imamo priliku da vas upoznam svakoga od vas i imam uspomene koje smo kreirali zajedno - naglasio je Brejdi.

Kao timovi sa kojima će Brejdi pregovarati se pominju Los Anđeles Čardžersi i Tampa Bej Bakanirsi, mada postoje i govorkanja o "izdaji", odnosno da bi mogao da potpiše za najvećeg rivala Pejtriotsa - Pitsburg Stilerse.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.