ZBOG KORONAVIRUSA: Otkazan je jedan od glavnih sportskih događaja u našoj zemlji!
Pobednici Maratona, Foto: Starsport©

SMOR!

ZBOG KORONAVIRUSA: Otkazan je jedan od glavnih sportskih događaja u našoj zemlji!

Grad je jutros saopštio organizatorima 33. Beogradskog maratona, koji je trebalo da se održi 26. aprila, da će ta manifestacija biti otkazana

Objavljeno:

Tradicionalni Beogradski maraton biće otkazan zbog proglašene pandemije koronavirusa i neće biti održan u aprilu, kako je bilo planirano.

Grad Beograd sprovodi mere vlade, čiji je cilj zaštita stanovništva od korona virusa.

- U skladu sa tom odlukom, na Štabu za vanredne situacije Grada Beograda, koji se održava za pola sata, biće doneta odluka o otkazivanju svih javnih skupova na zatvorenom na teritoriji grada na kojima učestvuje više od 100 ljudi - rekao je Goran Vesić za TV Prvu.

To znači da se od danas otkazuju pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, tribine, izložbe, seminari.

Grad je jutros saopštio organizatorima 33. Beogradskog maratona, koji je trebalo da se održi 26. aprila, da će ta manifestacija biti otkazana.

- Maraton nije manifestacija u zatvorenom prostoru, ali u njoj učestvuje više hiljada maratonaca, kako amatera, tako i profesionalaca iz celog sveta, od kojih su mnogi iz područja koja su žarišta koronavirusa. Održavanje maratona u takvim uslovima predstavljao bi rizik po zdravlje našeg stanovništva i zato se ova manifestacija otkazuje - rekao je Vesić.

Takođe, naveo je da će program "Dani Beograda", koji se tradicionalno održava svakog aprila, biti značajno redukovan i obeležen simbolično.

O sudbini drugih velikih manifestacija, poput Bir festa, još je rano govoriti, dodao je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.