BEZ JEDNE OD NAJLEPŠIH SPORTISTKINJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Hrvatska lepotica odustala od Tokija!
Atraktivna Blanka Vlašić je odustala od Olimpijskih igara, Foto: Printscreen/Instagram/blankavlasic_official

Ponovo isti problem

BEZ JEDNE OD NAJLEPŠIH SPORTISTKINJA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Hrvatska lepotica odustala od Tokija!

Iz istih razloga je morala već da preskoči OI 2012. u Londonu

Objavljeno:

Atletika će na Olimpijskim igrama biti oslabljena za nastup jedne od najboljih skakačica u vis i velike šampionke, Blanke Vlašić.

Atraktivna Hrvatica koja je svojevremeno dominirala na takmičenjima u skoku u vis odlučila je da preskoči Tokio kako bi se što bolje oporavila od povrede petne kosti i Ahilove tetive.

Blanka Vlašić ponovo mora da odustane od Olimpijskih igara
Blanka Vlašić ponovo mora da odustane od Olimpijskih igarafoto: AP

- Mukotrpna i uporna borba za ozdravljenje Blanke Vlašić donela je konačno dobre rezultate. Poslednja magnetna rezonanca pokazala je potpuno zacelenje petne kosti. Međutim, Ahilova tetiva još daje naznake upale. Nivo opterećenja koje u ovom trenutku provodi je dobar, ali naša je procena da taj nivo progresije stresa i adaptacije neće biti dovoljan da bi ona preskakala dva metra. Ne želeći rasprodavati njez ugled na tako velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre u Tokiju, odlučili smo da odustanemo od pokušaja nastupa na njima dajući sebi još prostora da u vremenu koje je pred nama dosegnemo onaj nivo mogućnosti koji priželjkujemo te da konkurentno nastupa na međunarodnim takmičenjima - obavestio je javnost Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Vlašićeva je na prethodnim igrama u Riju osvojila bronzanu medalju, dok je u Pekingu 2008. godine bila srebrna, a ovo je drugi put da zbog povrede Ahilove tetive mora da odustane od Olimpijskih igara pošto joj se ista stvar dogodila i 2012. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.