DEVOJČICA OD 11 GODINA SE PLASIRALA NA OLIMPIJSKE IGRE: Umesto na letnji raspust, ona će se boriti za medalju!
Olimpijske igre u Tokiju su dobile najmlađu učesnicu, Foto: AP

A nije najmlađa u istoriji

DEVOJČICA OD 11 GODINA SE PLASIRALA NA OLIMPIJSKE IGRE: Umesto na letnji raspust, ona će se boriti za medalju!

Još nije postala ni tinejdžerka, a već je ostvarila uspeh o kome bruji planeta

Objavljeno:

Olimpijske igre u Tokiju su dobile najmlađu takmičarku koja će u trenutku dok njeni vršnjaci budu bili na letnjem raspustu se boriti za što bolji plasman.

U pitanju je Hend Zaza, stonoteniserka iz Sirije, koja je rođena 1.1.2009. godine i upravo je uspela da se kvalifikuje na najveću svetsku sportsku smotru koja će se u julu i avgustu održati u prestonici Japana.

Iako još nije postala ni tinejdžerka ona je u četvrtak u finalu kvalifikacionog turnira u Jordanu pobedila 42-godišnju Marijanu Sakahijan iz Libana 4:3 u setovima i tako se plasirala na OI.

Ipak, bez obzira na to što će u trenutku održavanja igara imati tek nešto više od 11 i po godina, ova devojčica iz Sirije neće biti najmlađa sportistkinja u istoriji Igara, nego tek peta.

Rekord još drži grčki gimnastičar Dimitrijus Lundras koji je imao svega 10 godina i 218 dana kada se takmičio na prvim modernim Olimpijskim igrama u Atini 1896. godine.

Ipak, niko toliko mlad nije učestvovao na Olimpijskim igrama još od 1968. godine kada se u Meksiko Sitiju takmičila rumunska klizačica Beatrisa Hustiju koja je tada imala 11 godina i 158 dana.

Malena Zaza je takođe postala i prva takmičarka u stonom tenisu koja će predstavljati Siriju ikada na Olimpijskim igrama, računajući i muškarce i žene.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.