TAJSON FJURI UNIŠTIO VAJLDERA! Rasturao ga, LIZAO MU KRV SA VRATA, pa ga NOKAUTIRAO!
Tajson Fjuri je bio dominantan, Foto: Profimedia

ŠAMPION

TAJSON FJURI UNIŠTIO VAJLDERA! Rasturao ga, LIZAO MU KRV SA VRATA, pa ga NOKAUTIRAO!

Fjuri je dominirao u svih 7 rundi

Objavljeno: 07:05h

Tajson Fjuri je nokautirao Dionteja Vajldera u neverovatnoj borbi u Las Vegasu i postao novi prvak sveta u boksu u teškoj kategoriji u WBC verziji!

Evo kako je išao tok borbe:

1. runda

ISPITIVANJE SNAGA

Počela je velika borba Dionteja Vajldera i Tajsona Fjurija za titulu svetskog prvaka u verziji WBC. Fjuri je jurnuo i potrčao prema Vajlderu uz zvuk gonga!

Amerikanac je u prvoj rundi uspeo dvaput da pogodi Fjurija desnicom, iako je Fjuri stalno jurišao. Ipak, Britanac je bio bolji bokser, i nakon prve runde podigao je ruku u vazduh, svestan da ju je dobio, da je pokazao više.

2. runda

PRVI TEŠKI UDARCI

Fjuri prednjim direktom drži distancu i diktira tempo borbe. A Vajlder vreba desnicom. Fjuri je 20 sekundi pre kraja runde uspeo da dogura Vajldera na konopce i pogodi ga desnicom, Vajlder je brzo uzvratio, a ostali su u napetom klinču i nakon gonga!

3. runda

NOKDAUN!

Sudija je na početku upozorio obojicu da slušaju instrukcije i ne udaraju nakon prekida. A Fjuri je krenuo silovito i uspeo da uzdrma desnim direktom Vajldera. Njegova duga levica radi sve vreme i daje mu prednost. Vajlder je pao nakon jednog udarca! Sudija mu je brojao, pa ga je Fjuri opet srušio, ali mu Sudija nije brojao jer je procenio da se Amerikanac okliznuo! Ali, Vajlder je uzdrman, Fjuri definitivno ima prednost.

4. runda

TEŠKE MUKE ZA VAJLDERA!

Opet je Fjuri krenuo silno i opet sudija obojicu upozorava jer nastavljaju da se grle i udaraju nakon znaka "stop". Wilder se još jednom okliznuo i pao, nije nokdaun, ali definitivno su mu noge teške, uzdrman je! Izdržao je još jednu rundu, ali jasno je da gubi borbu.

5. runda

NOKDAUN!

Odmah na početku Fjuri je ponovo uzdrmao Vajldera! Prvak jedva stoji, pao je nakon udarca u telo i sudija mu je opet brojao! Sudija je dao negativni bod Fjuriju zbog spuštanja glave suparniku u klinču, a Vajlder je izdržao i ovu rundu. Iako mu obilno krvari uvo...

6. runda

FJURI VAJLDERU LIŽE KRV!

Sad sudija upozorava Vajldera da ne spušta glavu... Dve razmene bile su prilično izjednačene, iako je prvak kraj runde opet dočekao na konopcima... Kamera je pokazala kako Fjuri u klinču liže Vajlderu krv s vrata!?

7. runda

NOKAUT!

Opet je Fjuri krenuo napadački, dobrim udarcem, stalno ide napred, a Vajlder deluje nestabilno na nogama... Na polovici runde Fjuri je doveo Vajldera do ćoška, krenuo u seriju i sudija je preknuo borbu! Tajson Fjuri je novi prvak sveta!

Vajlder i Fjuri su ovaj meč odradili u Las Vegasu u MGM Grand Garden Areni na priredbi nazvanoj "Nedovršen posao" jer je obojici jedina borba u kojoj nisu pobijedili bila međusobna, u decembru 2018. Tada je bilo nerešeno nakon 12 rundi.

Tajson Fjuri je sada prvak sveta u WBC verziji. On je Vladimiru Kličku 2015. uzeo WBO, WBA i IBF pojaseve, ali je ostao bez njih nakon što je pao u depresiju, počeo je da pije i drogira se. Ti pojasevi su sad u vlasništvu Entonija Džošue.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.