POTOMAK KARAĐORĐEVOG VOJVODE PREDVODI SRBIJU NA OI U TOKIJU: Predak mu je bio ključni borac protiv Turaka!
Dimitrije Levajac, Foto: Rina

KAKVA PRIČA!

POTOMAK KARAĐORĐEVOG VOJVODE PREDVODI SRBIJU NA OI U TOKIJU: Predak mu je bio ključni borac protiv Turaka!

Inače, Levajci kao potomci čuvenog Karađorđevog vojvode Raka Levajca, potiču iz Takova, odakle su se preselili u Donju Gorevnicu kod Čačka

Objavljeno:

Reprezentacija Srbije u stonom tenisu nedavno je na senzacionalan način u Portugalu obezbedila učešće na ovogodišnjoj Olimpijadi u Tokiju, a kroz timske kvalifikacije izborena su i dva singla. Iako su sa bodovima bili tek na 32. mestu od ukupno 34. nacionalna tima, srbi su uspeli da se plasiraju među prvih devet i dobiju pasoš za Japan.

Glavni junak tih neverovatnih pobeda u Portugaliji bio je Dimitrije Levajac (18) koji nije ni bio u planu za put na turnir jer nije bilo novca u savezu, ali je u poslednjem trenutku uvršten u ekipu umesto povređenog Aleksandra Karakaševića. Naši sportski listovi su posle tog turnira doneli jedinstven naslov:

Slučajni heroj Dimitrije Levajac”.

Inače, Levajci kao potomci čuvenog Karađorđevog vojvode Raka Levajca, potiču iz Takova, odakle su se preselili u Donju Gorevnicu kod Čačka. Jedan deo familije u kome je književnik i profesor Tihomir Levajac, Dimitrijev deda, preselio se u BiH odnosno Republiku Srpsku, pa su i Dimitrije i njegov otac rođeni u Banjaluci.

- U Banjaluci sam živeo do svoje šeste godine, osnosno do 2008. Tatina sestra i njen muž otišli su devedesetih u Moskvu i kad su tamo osnovali preduzeće pozvali su i mog oca. Mama je ostala sa nas troje dok se otac nije snašao i posle šest meseci pridružili smo mu se - rekao je Dimitrije za „Sportski žurnal”.

Dimitrije se vratio u Srbiju i sada igra za stonoteniski klub iz Zrenjanina i studira na FON-u.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.