HRVATI NAZVALI SVOG REPREZENTATIVCA KORONAVIRUSOM, SAMO JER JE IZ KINE: Nezapamćen skandal trese sport u susedstvu!
Tan Rijuvu dok je nastupao za Hrvate, Foto: Printscreen

STRAŠNO

HRVATI NAZVALI SVOG REPREZENTATIVCA KORONAVIRUSOM, SAMO JER JE IZ KINE: Nezapamćen skandal trese sport u susedstvu!

Oglasio se i stonoteniser posle svega toga

Objavljeno:

Kineski stonoteniser Tan Rijuvu, igrač STK Stara iz Varaždina koji već dugi niz godina nastupa za reprezentaciju Hrvatske (učestvovao je i na Olimpijskim igrama pod njihovom zastavom) bio je izložen brutalnom vređanju od strane navijača dubrovačkog Libertas Marinkolora, ali i njihovog trenera Marka Habijaneca.

Kako piše portal 24sata.hr, kada su Dubrovčani shvatili da će izgubiti od Varaždinaca, među komentarima prenosa susreta na službenoj stranici kluba osvanule su neprimerene reči trenera STK Libertas Marinkolor Marka Habijanca: „Ajmo Šurba, sredi još jedan virus...” ili „Strašna serva, Koronka...”, ili „Ovaj nije domovine sin kojim se predstavlja” (misleći pritom na Tana).

I na Fejsbuku je bili uvredljivih kometara, izdvaja se:

- Sad će tata odradit peti meč protiv Koronavirusa. Ajmo Šurba.

Oglasio se i stonoteniser posle svega toga.

- Komentarisali su kako sam zaražen korona virusom, to su bili komentari na Fejsbuku, o čemu me je obavestio moj kineski prijatelj Žu Guiži koji je komentare video tokom gledanja prenosa. Osećam se duboko povređenim. Ovde se ne radi samo o vređanju usmerenom prema meni lično već i prema mojoj domovini. Moja zemlja pati, a moji sunarodnaci umiru. Previše smo se napatili boreći se protiv koronavirusa. Zato ne mogu prihvatiti da iz ove ljudske tragedije, koja je pogodila Kinu i kineski narod, iko reaguje na ovako neprimeren način - istakao je Ruivu.

Kinez traži izvinjenje i od dubrovačkog kluba kao i Stonoteniskog saveza Hrvatske, ali će i preko advokata tražiti pravdu.

- Osim toga, o svemu ovome bit će obavešteni ETTU, ITTF, IOC, HOO, Vlada Hrvatske kao i ambasada NR Kine u Zagrebu - rekao je Ronald Ređep, predsednik kluba iz Varžadina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.