DŽON DŽOUNS JE I DALJE NEPORAŽEN, ALI... Ceo svet bruji da je ovo čist skandal! Sudije ukrale Rejesu pobedu?!
Džon Džouns dobija udarac od Rejesa, Foto: PrintscreenYoutube/Web foradacaixa

Odbranio po 11. put titulu

DŽON DŽOUNS JE I DALJE NEPORAŽEN, ALI... Ceo svet bruji da je ovo čist skandal! Sudije ukrale Rejesu pobedu?!

Reći ćemo u najmanju ruku kontroverzna odluka

Objavljeno:

Džon Džouns je i dalje neprikosnoveni vladar otkagona bez ijednog poraza pošto je i po 11. put u karijeri odbranio UFC titulu u poluteškoj kategoriji.

Ipak, poslednja pobeda popularnog "Bounsa" nad Dominikom Rejesom jeste i najkontroverznija i najteža koju je izvojevao i to posle jednoglasne odluke sudija - 48-47, 48-47, 49-46.

Bila je to strašna i odlična borba koju su pružila dva borca u pet rundi i posle je ostalo mnogo negodovanja od strane fanova i optužbi da je skandalozna odluka sudija, jer mnogi misle da Džouns nije zaslužio pobedu i da je trebalo da mu ovo bude prvi poraz u karijeri.

Ono što je sigurno jeste da je u prve dve runde Rejes bio daleko bolji i da ih je Bouns izgubio, čak se u jednom trenutku i našao na podu posle udarca koji je primio.

Međutim, kako je borba odmicala bivao je sve bolji i shvatio da je vrag odneo šalu i da je do sada gubio poene protiv Rejesa, pa je postao sve agresivniji, ali je u tim situacijama pravio i neke greške.

Istina, bio je dominantan u poslednje dve runde i delovalo je da će biti tesno, ali je odluka sudija bila jednoglasna na opšte nezadovoljstvo publike koja je proglašenje pobednika ispratila i sa po nekim zvižducima.

Čak su i brojni MMA stručnjaci i velika imena iz tog sveta komentarisali da je ovo kontroverzna odluka, pa čak i da je ukradena pobeda Rejesu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.