CRNOGORCI GA NAPALI ŠTO BRANI SRPSKE SVETINJE: Selektor im je sada dobro zapušio usta!
Vladimir Gojković, Foto: EPA/Szilard Koszticsak

tenzije

CRNOGORCI GA NAPALI ŠTO BRANI SRPSKE SVETINJE: Selektor im je sada dobro zapušio usta!

- Na ovu temu se neću više oglašavati - saopštio je Gojković.

Objavljeno:

Selektor vaterpolista Crne Gore Vladimir Gojković prihvatio je poziv Mitropolita Amfilohija Radovića i posetio Cetinjski manastir zajedno sa ocem

U vreme tenzija u Crnoj Gori zbog usvajanja "Zakona o slobodi veroispovesti", ta poseta vaterpolo stručnjaka Cetinjskom manastiru izazvala je niz reakcija. Oglasio se i tamošnji ministar sporta Nikola Janović, porukom Gojkoviću da je "bolje da se drži blagoslova države".

U utorak popodne, Gojković je izdao saopštenje o svojoj poseti Cetinjskom manastiru.

- S obzirom na to da sam na putu, kasno sam video koliko je prašine u javnosti podigla moja poseta Cetinjskom manastiru. Nikada nisam polemisao preko medija, ali uviđam da se dosta toga nepotrebnog umešalo, pa želim samo kratko da naglasim sledeće: Moja poseta je bila isključivo privatna stvar, na poziv, za mene, najveće instance u duhovnom životu - poručio je Gojković, a prenose crnogorski mediji:

- Želim da naglasim da nisam predstavljao VPSCG, ni vaterpolo reprezentaciju u bilo kom svojstvu. Mitropolit je u svom pozdravljanju okupljenih vernika pozdravio posebno mene i čestitao uspeh reprezentaciji, na čemu sam se ja, samo u svoje lično ime zahvalio na poklonu rečima: "Teško da puno toga sada mogu reći osim da mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde među vama i hvala vam na poklonu".

Ovo obraćanje želim da završim sa nekoliko zaključaka:

- Prva stvar je da ne želim da neko skuplja političke poene preko mene, niti mi je potrebna podrška te vrste, jer je poznato da se nikad nisam uključivao u politiku. Druga stvar je da odgovaram na poziv Crkve sa ponosom i to moje lično opredeljenje nije od juče. Kao selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore svoje obaveze obavljam veoma predano i maksimalno odgovorno, posvećen ostvarivanju što boljih rezultata crnogorskog vaterpola. Na ovu temu se neću više oglašavati - saopštio je Gojković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.