POLA VEKA SU ČEKALI DA SE POJAVI ON I SKINE PROKLETSTVO: Mahoms odveo Čifse do titule ludim preokretom!
Kanzas Siti Čifsi su novi NFL šampioni, Foto: AP

NFL

POLA VEKA SU ČEKALI DA SE POJAVI ON I SKINE PROKLETSTVO: Mahoms odveo Čifse do titule ludim preokretom!

Došlo je vreme mladog kvoterbeka Kanzas Sitija koji je uništio San Francisko u poslednjih sedam i po minuta

Objavljeno: 08:57h

Prokletstvo je skinuto posle pola veka! Kanzas Siti Čifsi su najzad osvojili Superboul i postali NFL šampioni u spektakularnom okršaju protiv San Franciska 31:20.

Uh kakav meč! Uh, kakav spektakl na "Hardrok" stadionu u Majamiju!

Videli smo ponovo veliki preokret u borbi za šampionski prsten u drugom najpopularnijem sportu u Americi.

Mnogi se posle ovog meča samo pitaju da li je na pomolu nova dinastija koja će naslediti u prethodne dve decenije predominantne Pejtriotse, a po svemu što se videlo čini se da jeste.

Jer još jednom se pokazalo na delu da nije bitno koliko poena vi osvojite protiv Čifsa, jer oni uvek mogu da postignu makar jedan više.

Cela njihova sezona je takoreći obeležena preokretima i čini se da se mlađani Patrik Mahoms tek razmaše kada ekipa počne da gubi, ali on tada postaje gotovo nepogrešiv što smo videli i tokom prethodne noći na delu na Floridi.

Povele su prve "Poglavice" i to baš preko svog kvoterbeka koji se sam ušetao u "end zonu" pri kraju prve četvrtine, ali je do poluvremena došlo do izjednačenja kada se na drugoj strani malo konsolidovao Džimi Garopolo posle onog pogrešnog dodavanja i presečenog pasa.

Usledio je potom u trećoj četvrtini potpuni preokret kada je Robi Guld pogodio fild-gol, a zatim je iskorišćena greška Mahomsa i loše dodavanja da bi u narednom drajvu Mostert trčanjem uneo loptu u "end zonu" za 20:10.

Delovalo je tada da Fortinanjtersi koji su takoreći nepogrešivi kada uđu kao prvi nosioci u plej-of (4 od 5 titula) su na putu ka novom trijumfu, ali su zaboravili da Mahoms, iako mu je ovo tek treća NFL sezona, a druga kao starteru, upravo najbolje igra kada je najteže i kada se čini da je sve izgubljeno.

Na sedam i po minuta pre kraja utakmice kreće da radi pakleni napad Čifsa predvođen, upravo večeras najmlađim MVP-jem Superboula ikada, koji je počeo da slaže "one svoje" pasove od po četrdesetak jardi ni iz čega, kada ih niko ne očekuje i tada se znalo da je San Francisko u problemu.

Najpre tačdaun za Trevisa Kelsija, pa potom vrlo brzo novi tačdaun za Demijena Vilijamsa da se preokrene na 24:20 i onda kad su Fortinajnersi počeli da srljaju i time greše usledila je još jedna kazna koju je sproveo Vilijams svojim drugim tačdaunom za veliku pobedu.

Tako su posle 50 godina Čifsi u zvaničnoj 100. NFL sezoni ikada stigli do svog tek drugog šampionskog prstena, a trener Endi Rid zaokružio svoju sjajnu karijeru u kojoj mu je nedostajao upravo taj šampionski prsten s obzirom da je već trener sa najviše pobeda u ligaškom delu sezone.

A NFL je dobio čoveka koji nije više budućnost već sadašnjost NFL-a, koji je totalno drukčiji od svih drugih, koji je pokazao da je prošla era Toma Brejdija, Erona Rodžersa, i kvoterbekova sličnih njima.

Stiglo je vreme Patrika Mahomsa!

Patrik Mahoms dobio je priznanje MVP Superboula i ušao u istoriju NFL-a. Prošle godine dobio je priznanje MVP sezone, a sada i ovo i na taj način je postao najmlađi igrač sa objedinjenim titulama. On je drugi najmlađi šampionski kvoterbek u istoriji. Mlađi je bio samo Ben Rotlisberger 2006. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.