VATERPOLISTI OSVOJILI 5. MESTO: Posle drame su srušili svetskog šampiona!
Foto: Starsport©

Bravo, momci

VATERPOLISTI OSVOJILI 5. MESTO: Posle drame su srušili svetskog šampiona!

U razigravanju od 5. do 8. mesta su zabeležene dve pobede

Objavljeno: 17:14h

Vaterpolisti Srbije osvojili su 5. mesto na Evropskom prvenstvu pošto su pobedili svetske šampione Italijane 8:7.

Umesto očekivane borbe za odličja, pa čak i titulu evropskog šampiona, dve selekcije su se nenadano našle u razigravanju i morale su da igraju meč koji se sigurno nije igrao ni jednima ni drugima.

Dobro smo ušli u meč i poveli golom Filipovića iz peterca, dok je bio razbranjen naš golman Bane Mitrović, međutim, i uprkos tome Italijani su napravili preokret i poveli.

Ali to nije bilo sve od srpskog tima u prvoj deonici, pošto smo golovima Aleksića i Filipovića vratili vođstvo.

Ipak, u drugoj četvrtini veliki pad našeg tima, odbrana se u potpunosti raspala i primili smo čak četiri gola, a postigli samo 1 tako da na poluvreme "Azuri odlaze za vođstvom 6:4.

U trećoj deonici smo imali i malo sreće da je Di Fulvio, jedan od najvećih talenata svetskog vaterpola, bi indisponiran u napadu i propisno se ispromašivao što smo iskoristili da postignemo 2 gola i tako dođemo do izjednačenja.

I onda ogromna borba u odlučujućem periodu, naši su stegli odbranu i iz kontre preko Aleksića stigli do novog vođstva, ali takoreći u narednom napadu Italija stiže do izjednačenja.

Usledila je drama do samog kraja, nije se znalo na koju će stranu prevagnuti, sve do bombe Dušana Mandića koja je na kraju bila i odlučujuća, a Gojko Pijetlović je odbranio poslednji šut Italijana na meču.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.