FINANSIJSKI SMO POMOGLI PARTIZANU: Situacija je zabrinjavajuća, ali ne okrećemo glavu, jer je to institucija!
Nemanja Marijan, generalni sekretar, Foto: Marina Lopičić

Reč genseka VSS

FINANSIJSKI SMO POMOGLI PARTIZANU: Situacija je zabrinjavajuća, ali ne okrećemo glavu, jer je to institucija!

Generalni sekretar VSS kaže da je pomoć stigla najtrofejnijem klubu

Objavljeno:

Šta će biti sa srpskim vaterpolom, najtrofejnijim sportom koji naša zemlja ima?!

Ovo je pitanje koje postavljaju mnogi u poslednja dva dana nakon što je doživljen neuspeh na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, gde je naša reprezentacija, kao četvorostruki uzastopni prvak, sada ispala u četvrtfinalu od Španije i neće se boriti za medalju.

Ovo je drugo uzastopno takmičenje na kome "delfini" neće igrati za odličje posle Svetskog prvenstva prošle godine na koje smo otišli sa podmlađenim timom.

Nemanja Marijan je govorio o pomoći srpskim vaterpolo klubovima
Nemanja Marijan je govorio o pomoći srpskim vaterpolo klubovimafoto: Beta

Kada se na to nadoveže i situacija u klupskom vaterpolu koji je gotovo u izumiranju, normalno je da se postavlja pitanje o budućnosti sporta koji je doneo srpskom narodu toliko radosti.

O tome je pričao i generalni sekretar Vaterpolo saveza, Nemanja Marijan, koji se osvrnuo pre svega na tešku finansijsku situaciju u srpskim klubovima, od kojih je čini se najugroženiji onaj najtrofejniji, Partizan, gde je funkcionisanje kluba pod velikim znakom pitanja.

- U avgustu i septembru, zahvaljujući Vladi Srbije, pomogli smo klubove koji igraju regionalnu ligu i kvalifikacije za evropska takmičenja. Tada je to već bilo kasno za "pravljenje ekipa", to se radi u maju, zbog toga nema rezultata na međunarodnoj sceni. Nadamo se da ćemo videti te rezultate već od sledeće sezone. Nastavićemo da pomažemo klubove koji ne mogu da funkcionišu bez nas - rekao je Marijan srpskim izveštačima u Budimpešti.

Nemanja Marijan kaže da je u Partizanu situacija najteža
Nemanja Marijan kaže da je u Partizanu situacija najtežafoto: Nemanja Nikolić

Najveći problem je u Beogradu, primetio je Marijan, govoreći kako lokalne samouprave pomažu klubovima izdavanjem besplatnih termina u bazenima.

Stanje je posebno alarmantno u sedmostrukom prvaku Evrope Partizanu zbog velikih dugova i poznate rasprave sa bazenom na Banjici.

- Zabrinjavajuće je stanje zbog finansija, znamo koliko Partizan ima problema, pomogli smo i njima kao najvećem klubu u Srbiji, ali nažalost to im nije bilo dovoljno pošto godinama imaju probleme. Ne možemo da okrenemo glavu, moramo kroz razgovore sa odgovornim ljudima da rešimo taj problem. Partizan nam je potreban kao institucija srpskog vaterpola i imaće našu podršku i u budućnosti koliko god budemo u mogućnosti.

Na VSS-u je sada da pomogne struku i razvoj u klubovima, naglasio je Marijan.

- Ako neko hoće da pravi ekipu za osvajanje Lige šampiona, onda mora da dovede sponzore - kaže gensek VSS-a.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.