KALINIĆ PROMENIO REPREZENTACIJU: Umesto za Srbiju, nastupa za Francusku!
Foto: Instagram / Printscreen

odabrao

KALINIĆ PROMENIO REPREZENTACIJU: Umesto za Srbiju, nastupa za Francusku!

Kako je naveo u prognozama za prva tri mesta, Srbiju ponovo vidi na tronu, dok bi drugi mogli da budu Mađari, a treći Španci

Objavljeno:

Uroš Kalinić, vaterpolo reprezentativac Francuske i stariji brat srpskog košarkaša Nikole, razjasnio je kako je došlo do toga da zaigra za selekciju "trikolora" i na čijoj strani su njegove simpatije u navijačkom smislu na aktuelnom Evropskom prvenstvu

Novinarska ekipa iz Srbije je u Budimpešti je zatekla Kalinića posle treninga Francuske, a on je pojasnio zbog čega je izabrao baš ovu zemlju.

- Dug je to bio put. Šestu godnu igram u Monpeljeu, grad na jugu Francuske. Lepo sam snašao, pa sam dobio papire i usledio je poziv selektora - počeo je razgovor Kalinić.

Novinare je zanimalo da li je i dalje vezan za Srbiju s obzirom na to za koju državu nastupa.

- Da li ja smem da izjavim za koga navijam? Navijam za Srbiju. Nema tu nikave ljutnje. I dalje sam veliki navijač naše reprezentacije i nadam se daćemo uzeti zlato ili makar neko od prva tri mesta - poručio je brat košarkaša Fenerbahčea.

Kako je naveo u prognozama za prva tri mesta, Srbiju ponovo vidi na tronu, dok bi drugi mogli da budu Mađari, a treći Španci.

Uroš je potom otkrio kakav je Nikola bio vaterpolista.

- On nije bio loš vaterpolista, ali je stalno bio prehlađen, imo je štos, voleo je da šutira... - podsetio se Kalinić dodajući da bez obzira na to što su im roditelji bili sportisti, on i brat Nikola su uglavnom sami utabali svoj put u karijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.