Borkoviću pol pozicija na legendarnom Spa Frankošampu!

bravo majstore!!!

Borkoviću pol pozicija na legendarnom Spa Frankošampu!

Pančevac je sjajnom vožnjom prvo u kvalifikacijama u kojima je osvojio prvu pol poziciju u sezoni i maksimalnih pet bodova
Objavljeno:

Trećeg trkačog vikenda na legendarnoj stazi Spa Frankošamp, najbolji srpski automobilista Dušan Borković nastavio je pohod u svetskom šampionatu. Pančevac je sjajnom vožnjom prvo u kvalifikacijama u kojima je osvojio prvu pol poziciju u sezoni i maksimalnih pet bodova, a zatim i u prvoj trci koju je završio na trećoj poziciji i popeo se na pobedničko postolje. Tako je vozač NIS Petrol by B3 racing tima pred drugu trku sakupio 20 bodova i u generalnom plasmanu trenutno zauzima šestu poziciju sa 47 poena.

Posle osvojene pol pozicije, Borković je istim tempom nastavio i u trci samo nekoliko sati kasnije. Posle nešto slabijeg starta, srpskog asa su na samom početku prestigli Aku Pelinen i Pepe Oriola i ovakav poredak je zadržan do kraja trke, pa se najbolji srpski automobilista po drugi put u sezoni popeo na pobedničko postolje. Borković je tokom cele trke pravio odlična vremena, a najbolji je bio u prvom I trećem sektoru. - Posle svih pehova koji su mi se desili u Portugalu, ovo je zaista sjajan početak vikenda na mojoj omiljenoj, a sigurno i najtežoj stazi TCR šampionata, a i sveta. Moj B3 racing tim uspeo je da sredi automobil posle sudara koji sam imao u Eštorilu. Dosta smo radili od prethodnog trkačkog vikenda kako bismo uočili greške koje smo pravili u set upu zbog nedovoljnog poznavanja automobila. Videli ste da opet nisam najsjanije startovao, ali to je nešto na čemu konstantno radimo i na čemu i Seat mora da poradi, ali siguran sam da ćemo i to srediti. Važno je da imam brzinu. Ostvarivao sam dobra vremena tokom cele trke. Poznajem ovu stazu i uživam u njenin izazovima. Kada je vozač najbrži to znači da je na samoj granici i blizu izletanja. I danas je bilo nekoliko incidenta. Najvažnije je da je moj klupski kolega Taši dobro, posle strahovitog izletanja sa staze koje je imao, a ja se iskreno nadam da ću sutra biti još bolji - rekao je Borković posle trke na stazi Spa Frankošamp.
Twitter/@FIA_ETCC
Srpski as će, na osnovu obrnutog poretka ostvarenog redosleda na kvalifikacijama, na subotnjoj trci startovati sa desete pozicije. Od vikenda u Belgiji, TCR šampionatu pridružuju se i Gregori Gilvert i Džimi Kler koji će voziti Pežoe za Sebastian Loeb Racing tim, a na Spa Frankošampu nastupa i domaći vozač Pjer Iv Kortal, kao i Finac Anti Buri. Za sada su se iz šampionata povukle Alfe i Subare kako bi poradili na razvoju vozila kroz testove. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.