RUMUNI SAMO RAZLJUTILI SRPSKE DELFINI: Razmontirali ih u drugom poluvremenu uz šou Dušana Mandića!
Vaterpolisti Srbije su upisali drugu pobedu na Evropskom prvenstvu, Foto: Starsport©

Evropsko prvenstvo za vaterpoliste

RUMUNI SAMO RAZLJUTILI SRPSKE DELFINI: Razmontirali ih u drugom poluvremenu uz šou Dušana Mandića!

Posle Rusije pala je i Rumunija

Objavljeno: 14:26h

Srpski vaterpolisti upisali su i drugu pobedu u grupi na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. "Delfini" su u 2. kolu pobedili Rumuniju 15:7.

Nešto opuštenije su ušli u ovaj meč branioci titule i četvorostruki uzastopni prvaci "starog kontinenta", pa su dozvolili protivnicima da prvi stignu do vođstva.

Međutim, do kraja prve četvrtine je usledio preokret. Rumuni su se držali do poluvremena i time samo razljutili najdominantniju ekipu na svetu u poslednjoj deceniji.

U drugom poluvremenu je viđena furiozna igra srpskih asova na krilima debitanta Nikole Dedovića i fantastičnog Dušana Mandića.

Mladi Dedović je sa dva efektna pogotka skrenuo pažnju na sebe, da bi potom usledio šou levorukog beka Pro Reka sa tri pogotka u nizu od kojih se izdvojila jedna šrauba.

Na kraju rezultat u stvari i oslikava razliku u kvalitetu dva tima, iako nije tako delovalo na polovini utakmice.

Mandić je bio najefikasniji sa četiri pogotka, pratili su ga sa po dva Filipović, Dedović i Aleksić. U rumunskoj selekciji po 2 gola Radua i Oante.

Srbija: G. Pijetlović (5/10 odbrane), Mandić 4, Dedović 2, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović (1/3 odbran3) Rumunija: Tik (5/20 odbrane), Radu 2, Negrean, George 1, Antipa, Prioteasa 1, Georgesku 1, Fulea, Georgelfi, Oanta 2, Giban, Vančsik, Abrudan (gk).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.