CRNOGORCI OBJASNILI ZAŠTO SU IGRALI PROTIV SRBIJE U ZELENIM DRESOVIMA: Komitske zastave se ne stidimo, već ponosimo
Zoran Roganović i Aleksandar Bakić na meču protiv Srbije, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Da li im verovat?!

CRNOGORCI OBJASNILI ZAŠTO SU IGRALI PROTIV SRBIJE U ZELENIM DRESOVIMA: Komitske zastave se ne stidimo, već ponosimo

RSCG je istakao da je ova oprema bila određena još nekoliko meseci ranije

Objavljeno:

Rukometni savez Crne Gore saopštio je da odluka da na utakmici Evropskog prvenstva protiv Srbije igraju u zelenim dresovima nije nikakva "provokacija" i da su boje izabrane još u septembru.

- Odluka o boji dresa u kojoj će naša reprezentacija nastupati na Evropskom prvenstvu donesena je od strane rukovodstva Saveza na čelu sa predsednikom Petrom Kapisodom, još u septembru prošle godine. Naime, prilikom posete kompaniji Hummel kada je i potpisan ugovor u Arhusu (Danska), odabrane su četiri garniture dresova - bela, crvena, zelena i crna. Te boje prijavljene su Evropskoj rukometnoj federaciji 4. oktobra, nakon čega su potvrđene 8. novembra 2019. godine, a tu informaciju EHF je prosledio svim nacionalnim federacijama koje su bile naši protivnici u grupnoj fazi. Boje dresova su konačno potvrđene na tehničkom sastanku održanom 8. januara, odnosno dan uoči početka prvenstva - saopšteno je "Vijestima" iz Rukometnog saveza Crne Gore.

RSCG kaže da nije namerno izabrana zelena boja dresova da bi se provocirali Srbi
RSCG kaže da nije namerno izabrana zelena boja dresova da bi se provocirali Srbifoto: EPA/Valdrin Xhemaj

Da je Crna Gora prošla u drugu fazu, ponovo bi obukla zeleno, kažu iz RSCG.

- Bilo je planirano da u jednom od mečeva glavne faze naša reprezentacija ponovo nastupa u zelenoj garnituri. Stoga, netačni su navodi da je ta garnitura dresova nošena samo protiv Srbije, jer je ista ravnopravna sa svim ostalim koje imamo, kao zvanične i prijavljene EHF-u. Takođe, netačno je i to da je zelena garnitura dresova korišćena zbog aktuelnog društvenog trenutka, jer je izbor, kao što je već navedeno, izvršen u septembru prošle godine.

Na kraju iz RSCG su objasnili zašto zelena boja.

- Zelena boja nalazi se i na podlozi štita na državnom grbu, pa kao takva logično, može i da preovladava na boji dresa nacionalnog tima. Takođe, i komitska zastava je deo naše istorije koje se ne stidimo, već i te kako ponosimo - zaključuje se iz RSCG, uz napomenu da golmani reprezentacije već duže od 10 godina nastupaju u zelenim dresovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.