PETAR NENADIĆ, NAJBOLJI RUKOMETAŠ EVROPE, OSUO PALJBU PO SRPSKOM RUKOMETU: Davimo se u mulju!
Petar Nenadić je nedavno proglašen za najboljeg igrača Evrope, Foto: Starsport©

Svi da preuzmu odgovornost i odu

PETAR NENADIĆ, NAJBOLJI RUKOMETAŠ EVROPE, OSUO PALJBU PO SRPSKOM RUKOMETU: Davimo se u mulju!

Iskusni srednji bek Vesprema je pre dve godine prestao da igra za reprezentaciju

Objavljeno:

Srpska rukometna reprezentacija doživela je još jedan šamar. Novi debakl i potop za srpski rukomet se dogodio sada na Evropskom prvenstvu u Gracu, gde nismo uspeli da prođemo ni grupu uz sva tri pretrpljena poraza.

Odavno je već jasno, skoro cele dve decenije da neke stvari ne valjaju u našem nekada trofejnom sportu, izuzev onog kratkog bleska na EP kada smo bili domaćini.

A nije da Srbija nema velike igrače, Srbin je uostalom i najbolji rukometaš Evrope, Petar Nenadić, ali on nije igrao za nacionalnu selekciju na Evropskom prvenstvu.

Petar Nenadić ne igra već 2 godine za reprezentaciju Srbije
Petar Nenadić ne igra već 2 godine za reprezentaciju Srbijefoto: Starsport©

- Rekao sam 2018. da više nemam snage, a tako sam tada i mislio. Svega sam se nagledao u dresu reprezentacije i svašta sam doživeo. Atmosfera je uvek bila dobra, ali mi nismo osim Vranješa i Hasanefendića imali stabilnog trenera. U godinama sam kad mogu mnogo i imam volju i želju, ali dajte ljudi, dovedite valjanog trenera i da svi zajedno počnemo nešto da radimo. Ovako više ništa ne ide - počeo je svoju priču Nenadić za Žurnal.

A potom je došao trenutak da kaže šta ima, pre svega o ljudima koji vode srpski rukomet, jer igrače nimalo ne krivi za debakl u Gracu.

- Rezultat je katastrofalan. Svakog januara ista priča, svake godine mi govorimo identične stvari i ništa ne pomaže. Nije ovo momenat da se iznosi prljav veš i padaju teške reči, iako je ponovo naš najtrofejniji sport - najružnija slika Srbije. Za 15 godina smo samo dvaput prošli u drugi krug. Dosta je toga stvarno, Grac je slika i prilika našeg rukometa u kom već 20 godina ništa ne funkcioniše. Vode ga pogrešni, nema sistem i cilj.

Petar Nenadić je poručio da je naš rukomet na dnu u mulju
Petar Nenadić je poručio da je naš rukomet na dnu u muljufoto: Starsport©

Najbolji igrač Vesprema ističe da je srpski rukomet najružnija slika Srbije i da je odavno dotakao dno.

- Mislim da su svi vozovi odavno prošli, dotakli smo dno odavno, sad grcamo u mulju. Neka svi preuzmu odgovornost i neka odu. To je jedino rešenje... nema organizacije i struke, selektori se postavljaju bez dana radnog staža ili vođenja mlađih selekcija. Nemam problem sa Peruničićem, ali mu treba još nekoliko godina rada da bi mu bila poverena seniorska reprezentacija. Očigledno je da sada nije za tu funkciju i da nije najbolje rešenje - rekao je Nenadić.

On je istakao da bi možda najbolje rešenje bilo da se za selektora dovede stranac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.