KAKO OLIMPIJSKE IGRE BEZ ŠAMPIONA EVROPE?! Kapiten poručuje da moramo biti najbolji sad kada će biti najteže!
Nemanja Petrić kapiten reprezentacije Srbije, Foto: AP

Još samo to nedostaje

KAKO OLIMPIJSKE IGRE BEZ ŠAMPIONA EVROPE?! Kapiten poručuje da moramo biti najbolji sad kada će biti najteže!

Petrić je kao kapiten podigao pehar šampiona "starog kontinenta" prošle godine

Objavljeno: 12:40h

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić izjavio je da je ponosan na osvajanje evropskog zlata i da je 2019. godina bila posebna za srpsku odbojku.

Posle neuspeha na turniru u Bariju u avgustu 2019. godine kada nije izborena viza za Olimpijske igre u Tokiju i odlaska Nikole Grbića sa mesta selektora, odbojkaši Srbije predvođeni novim trenerom Slobodanom Kovačem u septembru su postali šampioni Evrope pobedom protiv Sloveniju u finalu 3:1.

Titula evropskog šampiona u muškoj konureniciji osvojena je nekoliko nedelja nakon što su odbojkašica odbranile evropski tron na EP u Turskoj.

Nemanja Petrić sa peharom evropskog šampiona
Nemanja Petrić sa peharom evropskog šampionafoto: Starsport©

- Pokazali smo mnogo u 2019. godini i sami rezulati govore sve. Veoma je drago što je nastavljen pozitivan kontinuitet osvajanja medalja. Posebna godina za nas, osvojili smo zlato zajedno sa devojkama i mislim da odbojka na ovim prostorima pokazuje da zaista zaslužuje pažnju, jer rezultatima vratimo sve ono što nam je povereno i mnogo mi je drago zbog toga - rekao je Petrić Tanjugu.

Izabranici Slobodana Kovača 2020. godinu otvaraju olimpijskim kvalifikacionim turnirom u Berlinu, gde će u od 5. do 8. janura igrati protiv Francuske, Holandije i Bugraske u grupi B, dok su u grupi A smeštene Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka. Samo pobednik turnira obezbediće plsaman na OI u Tokiju.

Nemanja Petrić želi da se plasira na olimpijske igre
Nemanja Petrić želi da se plasira na olimpijske igrefoto: AP

- Čeka nas izuzetno težak turnir, a sa druge strane rezultat sa EP nam daje za pravo da verujemo u naš kvalitet, da možemo da pobedimo svakog protivnika i da se nađemo na Olimpijskim igrama. Na nama je da pokažemo našu najbolju igru na terenu i mislim da ako uspemo to da uradimo da imamo velike šanse. Ponavljam neće biti lako, ali treba da se nosimo sa pritiskom da smo jedna kvalitetna ekipa i jedan od favorita. Idemo sa jasnim ciljem u Berlin.

Primač srpske reprezentacije upitan je i šta bi voleo da ispriča kada dođemo do kraja 2020. godine.

- Znam šta bih želeo da vam kažem, to je negde san svih nas. Nadam se da ćemo prvi korak ka tome uspeti da ostvarimo sada u januaru - zaključio je Petrić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.