SVI SKANDALI SRPSKOG SPORTA U 2019: Šamaranje igrača, premlaćivanje žene, nameštaljke, trokorak... A to nije sve!
Skandali u srpskom sportu, Foto: Starsport/Printscreen/Youtube

divlja godina

SVI SKANDALI SRPSKOG SPORTA U 2019: Šamaranje igrača, premlaćivanje žene, nameštaljke, trokorak... A to nije sve!

Prestavljamo vam, po našem izboru, najveće skandale srpskog sporta u 2019. godini

Objavljeno:

Još jedna veoma burna godina u srpskom sportu je iza nas.

Skandali su se ređali kao na traci jedni za drugim i taman kada pomislimo da gore ne može, naši sunarodnici nas demantuju za tili čas. Od nameštenih utakmica, scena sa sudijama u glavnim ulogama, nasilja, do teorija zavere... Sve smo to uzduž i popreko imalo priliku da vidimo. Nažalost! Ako ništa drugo, poželećemo i vama, a i nama, što manje situacija kao što su ove. Prestavljamo vam, po našem izboru, najveće skandale srpskog sporta u 2019. godini! Celokupna javnost ostala je zgrožena posle navoda da je legendarni Milan Gurović pretukao ženu i ćerku. On je priznao da je to uradio i ekspresno je osuđen na deset meseci kućnog pritvora, kao i zabranu prilaska u trajanju od šest meseci.

foto: Dado Đilas

Kako su mediji preneli, on se najpre verbalno i fizički sukobio sa suprugom, a potom je ćerka pokušala da ih razdvoji. Dragan Recko Antić, prvi čovek Dinama iz Vranja je često znao da bude akter raznih nemilih situacija. Ove godine je optužen da je pretukao svog igrača Luku Ratkovića na poluvremenu duela sa Spartakom. - Dana 11.05.2019. na utakmici između FK Dinamo Vranje i FK Spartak ŽK, predsednik i trener FK Dinamo Vranje, gospodin Dragan Antić, pretukao je na poluvremenu utakmice igrača Luku Ratkovića, zadavši mu udarce otvorenim šakama u predelu leve i desne strane glave, pred brojnim svedocima - reči su koje su stigle iz Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost.

foto: Starsport©

Pored navedenog, gospodin Dragan Antić čupao je za kosu i cimao napred-nazad igrača Luku Ratkovića, unosio mu se u lice, vređao ga i upućivao pogrdne reči, a nakon toga polomio inventar u svlačionici i zadao još nekoliko udaraca u predelu glave igraču Luki Ratkoviću - stajalo je u saopštenju. Arbitražni sud FSS je potom raskinuo Ratkovićev ugovor sa Dinamom, na štetu kluba. Skandal se desio i u finalu KLS kada je Crvena zvezda pobedom od 76:75 došla do pobede od 3:1 nad Partizanom i osvojila titulu. Koš za pobedu postigao je Bili Beron, posle čuvenog trokoraka. I najzagriženije pristalice crveno-belih su spremne da kažu da su poeni bili neregularni.

Pored toga, ovaj meč je bio prekinut na pola sata jer je Pionir prokišnjavao, što bi bila i sledeća stavka na našoj listi. Na meču Trstenika i OFK bora trener domaćih Bratislav Jovanović je udario igrača gostiju Alena D (17), preneo je "Blic". - Izbio je haos. I roditelji su trčali da biju našu decu. Stvarno ne razumem, to su omladinci. Utakmica jeste bila prvenstvena ali "zaustavna", kad je reč o bodovima ne znači ni nama ni njima. To nije čovek, nije trener kad je tako mogao da udari dete. To nije normalno. Jedva su ga zaustavili njegovi fudbaleri - rekao je Alenov otac Tefik. Sindikat Nezavisnost je objavio i jedan snimak koji je uznemirio Srbiju, u kojem je glavnu ulogu imao predsednik neimenovan kluba iz Prve srpske lige.

- Nisam doveo igrače da se borimo na opstanak i da kupujem tri utakmice. Je l' znate gde bi bili da nismo završili utakmice? Ne bi nigde bili! Sad ćemo pojedinačno. Care koliko smo ti para ostali dužni. Jednu platu? A ti? Dobio si 1000 evra na ruke! Znaš šta si do sad pokazao?! Još se čuvaš u Smederevu igraš kao pi**a. Ne ulaziš u duele. Izađi napolje, izađi napolje! Čuješ šta ti kažem? Bitango bre jedna. Sedi Vaske. Znaš kad ćeš da dobiješ ispisnicu? Nikad! Kad vratiš pare! Videćeš, neću da te vidim na ručku - orio je predsednik jednog kluba iz Srpske lige pre oko dve godine. Nako što je snimak odjeknuo u javnosti, prvi čovek Sindikata Mirko Poldica je rekao da mu je prećeno, i to preko bliskog člana porodice. - Poštovani, čovek koji je snimljen u priznanju nameštanja treće utakmice zove se Vlastimir Lukić i aktuelni je predsednik FK Loznica iz Loznice. Vlastimir Lukić je danas pozvao jednog bliskog člana moje porodice da joj objasni koliko je on opasan. Nažalost, nije bio dovoljno hrabar da pozove mene, uglavnom ti hrabri samo zovu osobe suprotnog pola a ona je nakon razgovora bila vidno uznemirena i uplašena. Kroz moj desetogodišnji rad u fudbalu prošlo je na desetine "Vlastimira Lukića" i nikada nijedan nije mogao da me uplaši, niti će. Današnjem "opasnom" Vlastimiru Lukiću javno obećavam da će biti krivično gonjen i da će veoma brzo biti bivši fudbalski funkcioner - napisao je Poledica na Fejsbuku. A šta tek reći za finalnu seriju ABA lige između Zvezde i Budućnosti? Dok se prisećamo, proživljavamo horor film!

Jedan od snimaka koji je zgrozio javnost nakon treće utakmice između Budućnosti i Zvezde u Podgorici u borbi za titulu prvaka ABA lige i plasman u Evroligu, jeste onaj kada ispektor u civilu izvodi "uljeza" iz hale dok navijači domaćeg tima pritrčavaju i udaraju ga, da bi na kraju kod samog ulaska u tunel pritrčao čovek u kožnoj jakni i besomučno počeo da ga udara pesnicama u glavu.

Dalje, igrač Budućnosti Noris Kol je gađao navijača Zvezde loptom u Pioniru. Nešto ranije i navijači Podgoričana su gađali Majkla Odža loptom. Videli smo i kada su igrači Budućnosti zasuti topovskim udarima u Pioniru i njihov beg u svlačionicu, a posle su se oglasili i saopštenjem da su u njihovom pravcu letele flaše, delovi metle, upaljači, stolice...

foto: Printscreen/ABA liga

Sa druge strane Zvezdina delegacija u Crnoj Gori je zasuta ekserima?! Pored toga, navijači su uletali na teren i pljuvali goste iz Srbije. Prilikom izaska košarkaša Crvene zvezde na parket dvorane Morače Varvari su zapevali ''Ubij, Ubij cigana'' a potom su teren zasuli upaljačima, telefonima, hemijskim olovkama.. - Pljuvali su me u ovoj hali tokom zagrevanja pa sam morao da bežim na centar kako me ne bi pogodili. Onda su pljuvali svaki put kada sam ustajao da proslavim poene mog tima. Morao sam da prekrijem glavu peškirom i tako sedim tokom čitavog meča - napisao je Dilan Enis na svom Tviter nalogu. Napadnut je i član Zvezdine delegacije, a ispostavilo se da je na njega nasrnuo Zoran Vujačić, direktor ŽKK Budućnost. Za neke navijače Budućnosti koji su učetvovali u nemilim scenama se ispostavilo i da su bliski vladajućim strukturama Crne Gore... Nadamo se da se ovo više nikada neće ponoviti. Uplate u kladionicama na meč između Smedereva i Kabela u Prvoj srpskoj ligi alarmirale su UEFA-u, koja se obratila našem Savezu. Meč je završen trijumfom domaći od 2:1, posle takozvanog prelaza iz 2-1. FSS je potom kaznio oba kluba sa ukupno pet miliona dinara i sa oduzimanjem po deset bodova.

Fudbalske sudije su i u ovoj godini donosile mnogo diskutabilnih odluka na mečevima u kojima su akteri bili Crvena zvezda i Partizan. Izdvajamo dve od mnogih - prva je "penal" na meču crveno-belih i Inđije...

A druga je gol iz čistog ofsajda koji je postigao Sejduba Suma protiv Napretka.

Skandali su potresali i vaterpolo klub Partizan. Prvo se desila tuča igrača crno-belih sa vaterpolistima Mornara, a zatim su otkaze dobili kapiten Nikola Radonjić, potencijalni reprezentativac Filip Radojević i centar Nikola Radulović nakon što su zatražili da ne treniraju u hladnoj vodi, preneo je "Žurnal". Nešto kasnije je bilo objavljeno i da je klub igračima ukinuo ishranu. Zatim je i posle rata saopštenjima smenjena uprava. Predsednik Skupštine je postao Srđan Mišković, koji je zamenio Zorana Avramovića, a mirko Bradajić je izabran za predsednika Upravnog odbora umesto Aleksandra Šoštara. Upravo je Šoštar naveo da je Skupština bila neregularna.

A Za kraj, tu je i tuča dvojice Delija na košarkaškom Derbiju - Milana Kalinića i Dalibora Krkovića

Baš je bilo burno u prethodnih 365 dana, zar ne?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.