KOVAČ O KVALIFIKACIONOM TURNIRU ZA OI: Da li ćemo biti spremni? Nisam siguran! Protivnici će nam biti svi!
Slobodan Kovač je govorio o pripremama za kvalifikacije za Olimpijske igre, Foto: Ana Paunković

Nimalo lak zadatak

KOVAČ O KVALIFIKACIONOM TURNIRU ZA OI: Da li ćemo biti spremni? Nisam siguran! Protivnici će nam biti svi!

Srpski odbojkaši su započeli mini pripreme pred poslednji kvalifikacioni turnir za odlazak u Tokio

Objavljeno:

Odbojkaška reprezentacija Srbije trenira u Kragujevcu na pripremama za turnir Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. godine, a od petka će se u kompletnom sastavu pripremati u Beogradu.

Kako je danas saopštio Odbojkaški savez, selektor Slobodan Kovač na raspolaganju ima 18 igrača.

- Atmosfera je dobra. Mnogo je mladih igrača, a mislim da je za njih ovo veliki podstrek. Mi pravi rad od 25, a od sinoć su nam se već priključili Jovović, Luburić... Već će danas biti ozbiljniji trening, ali sam zadovoljan jer je prevashodno bio cilj da damo motiv talentovanim igračima na početku priprema, a da nam se potom priključe glavni reprezentativci za kvalifikacije. Da li ćemo biti spremni? Pa, nisam siguran, malo je vremena, ali da li ćemo imati motiv - imaćemo, jer su u pitanju Olimpijske igre - rekao je selektor Kovač u Kragujevcu.

Slobodan Kovač govori o problemima s kojima će se susresti naša reprezentacija
Slobodan Kovač govori o problemima s kojima će se susresti naša reprezentacijafoto: Ana Paunković

Ekipa će biti kompletna u petak, kada će se u Beogradu pripremama priključiti preostalih devet igrača: Aleksa Batak, Aleksandar Atanasijević, Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević, Srećko Lisinac, Marko Podraščanin, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić.

Odbojkaši treniraju u dvorani Jezero u Kragujevcu, za turnir koji će se od 5. do 10. januara održati u Berlinu.

- Rivali su nam - svi. Jer, za razliku od klubova gde se igra dvaput nedeljno, imaćemo pet utakmica u šest dana. Rad i neka priprema za taj turnir će više biti psihološke prirode, nego neke normalne, uobičajene. Ovaj rad ovde je nešto drugačiji u odnosu na ono što nas očekuje na turniru, jer, ako ste videli, dali su nam sve neke termine odigravanja utakmica od dva ili pola tri. Jedina smo reprezentacija kojoj su takvi svi mečevi, a onda se u polufinalu i finalu igra od pet i od osam (uveče). Dolazimo do toga da nećemo trenirati popodne, a pritom nećemo igrati u vreme kada se odigravaju polufinala i finale. Sve je ovo jedan težak period, ali to znamo, radimo psihološki na tome da budemo spremni. Mi moramo da se trudimo da krajnji rezultat bude najbolji mogući, a to je da budemo prvi na turniru i da idemo na Olimpijske igre - rekao je Kovač o protivnicima.

Slobodan Kovač kaže da je motiv najveći mogući
Slobodan Kovač kaže da je motiv najveći mogućifoto: Ana Paunković

Aktuelni prvak Evrope igraće u Grupi B prvu utakmicu u dvorani "Maks Šmeling" u nedelju, 5. januara protiv Francuske od 13.30 časova. Srbija će u ponedeljak, 6. januara igrati protiv Holandije od 14 časova, a zatim sledi slobodan dan. Treću utakmicu Srbija će igrati u sredu, 8. januara protiv Bugarske od 14.30. U A grupi igraju Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman u polufinale izboriće dve prvoplasirane selekcije, a plasman na Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju samo pobednik turnira.

Olimpijske igre održaće se od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine u glavnom gradu Japana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.