SITUACIJA JE KRITIČNA: Hrvatskim sportom hara 480 pedofila!
Hrvatska, Foto: Beta / Damir Senčar

užas

SITUACIJA JE KRITIČNA: Hrvatskim sportom hara 480 pedofila!

Računica je to pokazala

Objavljeno:

Konferencijom “Kako sprečiti seksualno uznemiravanje i zlostavljanje nad decom u sportu. Središnji državni ured za sport započeo je nacionalnu kampanju nazvanu “Počnite pričati o tome”.

Jer, ni hrvatska deca toga nisu pošteđena pa se govorilo o seksualnom nasilju trenera prema svojim štićenicima (više štićenicama), ali i o vršnjačkom seksualnom nasilju na sportskim takmičenja i u sportskim sredinama. Tokom konferencije moglo se čuti neke zapanjujuće brojke kao što je to da su zlostavljači u 80 posto slučajeva iz dečjeg bliskog okruženja i da je svako sedmo dete u sportu seksualno zlostavljano.

Zapanjila je i izvedenica iz jednog američkog istraživanja naslovljenog sa “Neurobiologija i psihologija pedofilije” prema kojoj je u svakome društvu prosečno jedan posto psihopata i 3-5 posto pedofila.

Ako se takva računica izvede iz 16.000 hrvatskih sportskih klubova i ako pretpostavimo da u njima radi samo 16.000 trenera (a radi ih puno više), onda je u hrvatskom sportu prisutno 160 psihopata i najmanje 480 pedofila.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.