POSLE DRAME SRBIJA IZVUKLA REMI S DANKINJAMA: Srbija blizu kvalifikacija za Olimpijske igre!
Dragana Cvijić u napadu, Foto: EPA/Franck Robichon

Svetsko prvenstvo za rukometašice

POSLE DRAME SRBIJA IZVUKLA REMI S DANKINJAMA: Srbija blizu kvalifikacija za Olimpijske igre!

Iako su vodile tokom čitavog meča naše rukometašice su morale kroz dramu da se izbore za nerešeno

Objavljeno: 11:59h

Srpske rukometašice su odradile veliki posao i odigrale nerešeno protiv Danske 26:26 u poslednjem meču grupe 1 na Svetskom prvenstvu i tako ostale u igri za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre sledeće godine.

Našoj reprezentaciji je bilo potrebno da ne dožive poraz u ovom susretu kako bi sačuvale šanse za treću ili četvrtu poziciju u grupi koje donose borbu za plasman na Igre u Tokio, što su i učinile.

Još ranije pobedom Holandije nad Južnom Korejom je bilo odlučeno da Srbija ne može u polufinale prvenstva sveta i zato nije imala prioritet pobede u ovom meču, ali nikako nije smela da izgubi da bi sačuvala šansu za kvalifikacije za Tokio.

Jovana Stoiljković postiže gol protiv Danske
Jovana Stoiljković postiže gol protiv Danskefoto: EPA/Franck Robichon

I u tome je uspela u dramatičnoj završnici iako je vodila tokom većeg dela meča.

Našoj reprezentaciji je sada potrebno da u poslednjem meču trećeg kola Norveška pobedi Nemačku i time donese treću poziciju Srbiji kako bi naša reprezentacija direktno išla u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Ukoliko se to ne dogodi, onda će Srbija morati da u meču za 7. mesto na prvenstvu protiv četvrtoplasirane ekipu iz grupe II (Crna Gora ili Švedska) da se bori za mesto u kvalifikacijama.

Takođe, u kvalifikacijama će dodatna dva mesta dobiti kontinent koji bude bio najuspešniji na Svetskom prvenstvu u Japanu, tako da bi Srbija ako ne uspe da na osnovu plasmana izbori mesto u kvalifikacijama, onda bi mogla da dobije i specijalnu pozivnicu od IHF s obzirom na prikazano u Japanu.

Jovana Stoiljković prolazi pored igračice Danske
Jovana Stoiljković prolazi pored igračice Danskefoto: EPA/Franck Robichon

Što se tiče same utakmice sa Danskom naš tim je počeo izuzetno dobro, rano je stekao nekoliko golova prednosti i sa vođstvom 14:11 je otišao na poluvreme.

Ipak, u drugom poluvremenu su Dankinje zategle odbranu i uspele da vrate meč u egal, a u poslednjem minutu je viđena prava drama.

Danska je imala prednost, ali je Kristina Liščević 20 sekundi pre kraja izjednačila na 26:26. Danska je imala poslednji napad i tada su naše devojke imale sreće, jer je jedna Dankinja pogodila prečku i tako je ostalo nerešeno, što je odgovaralo Srbiji.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Slađana Pop-Lazić sa 6 golova, po 5 su postigle Stoiljković i Liščević, a četiri Lavko. U ekipi Danske Jorgensen je pogodila 6 puta mrežu Srbije, a Jensen 5.

SRBIJA: Radosavljević 2, Trifunović 1, Števin, Lavko 4, Nikolić 2, Janjušević, Risović, Kojić, Pop-Lazić 6, Radojević, Obradović, Jovović, Tomašević, Stoiljković4, Liščević 5, Cvijić 2.

DANSKA: Toft, Pedersen, Iversen 3, Hansen 2, Hajndal 1, Hogested, Grigel 1, Nilsen, K. Jorgensen, Bidstrup, Jensen 5, Burgard 4, S. Jorgensen 6, Hojlund 3, Kindbol 1, Rajnhard.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.