NOVI UDARAC NA RUSE IZ AMERIKE: FBI ih optužio da su kupili organizaciju Mundijala!  Putinov razgovor je dokaz!
Vladimir Putin i Sep Blater nakon proglašenja da je Rusija domaćin Svetskog prvenstva 2018, Foto: AP

Novi napad

NOVI UDARAC NA RUSE IZ AMERIKE: FBI ih optužio da su kupili organizaciju Mundijala! Putinov razgovor je dokaz!

Navodno je predsednik Rusije u razgovoru s premijerom Medvedevim priznao da je jedan od ruskih oligarha mitom i korupcijom obezbedio dobijanje domaćinstva Svetskog prvenstva

Objavljeno:

Udarac za udarcem se niže za ruski sport, a sve po principu onoga kad vidiš nekoga da je drži za ivicu provalije, ti ga gurni!

Nakon što je Svetska antidoping agencija izrekla najsuroviju kaznu u istoriji sporta izbacivanjem ruskih sportista sa najvećih takmičenja u naredne četiri godine zbog manipulacije laboratorijskim podacima u istrazi o sistematskom dopingu, stigla je nova optužba.

Američko ministarstvo pravosuđa objavilo je izveštaj za koji tvrdi da dokazuje kako je bivši predsednik FIFA Sep Blater primio mito od ruskog oligarha kako bi Rusija dobila pravo za organizaciju Svetskog prvenstva 2018. godine.

Rusija je organizaciju prvenstva dobila ispred Engleske, udružene ponude Holandije i Belgije, te Španije i Portugala. Na glasanju je 2010. odabrana Rusija.

Vladimir Putin i Đani Infantino, sadašnji predsednik FIFA
Vladimir Putin i Đani Infantino, sadašnji predsednik FIFAfoto: EPA/Yuri Kochetkov

O mogućim problemima sa korupcijom pisalo se i ranije, a sumnja se da je i Katar na sličan način dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022.

Izveštaj koji se sastoji od 430 stranica objavljen je u ponedeljak kao deo FBI istrage američkih predsedničkih izbora 2016. godine, a u njemu se nalazi i izveštaj koji je podneo bivši pripadnik britanske tajne službe Kristofer Stil, koji tvrdi da je ruski oligarh mitom kupio organizaciju takmičenja.

- U junu 2011. Stil je podneo izveštaj u kojem je sažeo navodni razgovor tadašnjeg ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina u kojem je Putin priznao da je neimenovani ruski oligarh mitom kupio Svetsko prvenstvo 2018. godine - piše u dokumentu koji je objavilo američko ministarstvo pravosuđa.

Tamo se nastavlja i potvrđuje da je SP u fudbalu u Rusiji kupljeno.

- Nakon toga, 2012. godine, Stil je FBI upoznao s dvojicom britanskih operativaca koji su imali informacije o podmićivanju. Nakon razgovora uspeli su da dođu do člana organizacije bliske Putinu i Kremlju koji je potvrdio kako je Svetsko prvenstvo bilo kupljeno - zaključuje se u jednom delu izveštaja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.