VANJA GRBIĆ ZAGRMEO ZBOG IZBACIVANJA RUSA: Najsramotnija odluka! Žele da ubiju Rusiju kroz sport zbog politike!
Vladimir Grbić je imao šta da kaže o presedanu u svetu sporta, Foto: Starsport©

Imao je šta da kaže

VANJA GRBIĆ ZAGRMEO ZBOG IZBACIVANJA RUSA: Najsramotnija odluka! Žele da ubiju Rusiju kroz sport zbog politike!

Proslavljeni bivši odbojkaš i olimpijski šampion ima svoje viđenje o odluci koja je nezapamćena u svetu sporta

Objavljeno:

Nesvakidašnja kazna koju je Svetska antidoping agencija izrekla Rusiji zabranom učešća njenih sportista na najvećim svetskim takmičenjima poput Olimpijskih igara i Svetskih prvenstava u naredne četiri godine odjeknula je jako u sportskom svetu.

Jedan od onih koji je reagovao i izneo svoje mišljenje da su ovde na delu bili "dvostruki aršini" jeste i proslavljeni srpski odbojkaš i olimpijski šampion Vladimir Grbić.

- Ako bismo posmatrali konkretno njih, oni ne bi trebalo da imaju nikakvu odluku niti važnost u domenu donošenja odluka, već samo analize. Doduše, s obzirom na to kako su do sada vodili procese, odnosno, na koji način su do sada radili testove i sprovodili sve, veoma je simptomatično i veoma pod sumnjom celokupno njihovo delovanje - rekao je Grbić za "Sputnjik".

Vladimir Grbić kaže da su na delu dvostruki aršini
Vladimir Grbić kaže da su na delu dvostruki aršinifoto: Starsport©

Kako kaže Srbija i njeni sportisti su "duple aršine" odavno osetili na svojoj koži.

- Pouzdano se zna da veliki broj američkih sportista ne ide na doping kontrolu zato što za njih Stejt department garantuje da su čisti. Princip dvojne studije, odnosno duplih aršina, mi u Srbiji smo davnih dana osetili na svojoj koži. Suština cele priče jeste da je, nažalost, olimpijski pokret još davnih dana izgubio ono što je smisao pravog olimpizma, a da je postao instrukcija, odnosno mašina za instruisanje političkih malverzacija.

- Nažalost, sport se stavlja u drugi plan na sportskim manifestacijama, to jest, politika ponovo dolazi u prvi plan. To je veliki, ogroman poraz sporta. Svi sportisti, bez obzira na to na kom se nivou nalaze, bez obzira da li su ikad došli u kontakt sa dopingom ili ne, osuđeni su samo zato što su iz Rusije. To je najsmešnija, najsramotnija odluka koju neko može da donese - dodao je Grbić.

On zaključuje da iza ovakve surove kazne stoji i politika.

- Postoje određeni aparati, odnosno način na koji se donose odluke. Nije pitanje da li neko voli Rusiju ili ne, jer onda bismo ušli u ono što se zove emocionalno rasuđivanje. Pričamo o nečemu sasvim drugom. To je da se određena vlast ili ideologija koja se nekome ne sviđa, sistematski eliminiše po svaku cenu i to na način da im se ubije ono što može najviše da promoviše zemlju, a to je sport. Strašno. Gore nego strašno - zaključio je Grbić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.