BRAVO, LAVICE! SRBIJA POBEDILA I NEMAČKU: Imamo šansu za polufinale i OI! Liščević u poslednjim sekundama presudila
Foto: EPA/Franck Robichon

Svetsko prvenstvo za rukometašice

BRAVO, LAVICE! SRBIJA POBEDILA I NEMAČKU: Imamo šansu za polufinale i OI! Liščević u poslednjim sekundama presudila

Naše devojke će odlučujući meč igrati protiv Danske u sredu od 10h

Objavljeno: 09:19h

Herojski, junački uz mnogo krvi, suza i znoja, baš kao što je u genima našeg naroda i kao što se dešavalo kroz istoriju, Srbija je pobedila Nemačku 29:28 u 2. kolu drugog kruga Svetskog prvenstva u Japanu.

Ogromna, velika pobeda naših rukometašica nada favorizovanim rivalkama kojima je ovo bila meč lopta da overe plasman u polufinale, ali nisu računale da će naleteti na srpske lavice.

Ono što je najvažnije jeste da su ovim trijumfom srpske rukometašice sačuvale pre svega šansu da se nađu u kvalifikacijama za Olimpijske igre sledeće godine (reprezentacije od 2. do 7. mesta će se boriti), ali ne samo to, jer sada živi šansa za polufinale.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Odlučujući meč igraće protiv Danske u sredu od 10 časova ujutru, ali plasman u polufinale će zavisiti i od rezultata drugih mečeva u grupi.

Kakav je ovo samo meč bio posebno u drugom poluvremenu kada je bila prava borba nerava i u kome su samo nijanse mogle da presude.

Posle uvodnih minuta kada se igralo gol za gol, naša selekcija je na krilima fantastičnih Liščević i Cvijić uspela u jednom momentu da stigne i do velikih 5 golova prednosti na iznenađenje favorizovanih protivnica.

Dragana Cvijić je bila najefikasnija u našoj reprezentaciji
Dragana Cvijić je bila najefikasnija u našoj reprezentacijifoto: EPA/Franck Robichon

Ali Nemice ne bi bile Nemice, kao uostalom i čitav narod, kada bi se predavale tako lako, pa je posle tog vrhunca u igri Srbije i rezultata počele polako da tope naše vođstvo i kažnjavaju svaku grešku naših.

Do potpunog preokreta su došle na startu drugog poluvremena kada je od 19:17 za Srpkinje, odjednom na semaforu pisalo 21:20 za Nemačku. I tada je počela igra nerava.

Jevgenija Minevskaja slavi jedan od svojih 6 golova protiv Srbije
Jevgenija Minevskaja slavi jedan od svojih 6 golova protiv Srbijefoto: EPA/Franck Robichon

Čas je prednost bila na jednoj, čas na drugoj strani, u jednom momentu 24:22 za "pancerke" zbog čega je delovalo da bi sada mogle da preokrenu meč, ali nisu tako mislile srpske igračice, iako su u međuvremenu ostale bez Radojević koja je dobila prestrogi crveni karton.

Vratile su se u meč, a onda je i sreća odlučila da ih nagradi za borbenost. Risovićeva je odbranila zicer do tada nepromašivoj Bergerovoj i Srbija je dobila napad za pobedu.

Selektor Obradović je odlučio da ide na sve i posle tajmauta, izveo golmana i ubacio sedmu igračicu u polju, a to je rezultiralo sedmercem koji je izborila Jelena Lavko koja se usput i povredila.

Odgovornost je preuzela neumoljiva Kristina Liščević i donela nam novu pobedu.

Kristina Liščević je postigla odlučujući gol
Kristina Liščević je postigla odlučujući golfoto: EPA/Franck Robichon

Najbolja u našem timu je bila Dragana Cvijić sa 7 golova, Lavko je postigla 5, a Pop-Lazić 4. U ekipi Nemačke Minevskaja je pogodila 6 puta, a Berger i Benke po pet puta.

Srbija: Cvijić 7, Janjušević, Jovović, Kojić, Lavko 5, Liščević 2, Nikolić 3, Obradović 1, Pop-Lazić 4, Radojević 1, Radosavljević 1, Risović, Stevin, Stoiljković 3, Tomašević, Trifunović 2. Nemačka: Benke 5, Behrend, Berger 5, Bolk 2, Ekerle, Grijsels, Grosman, Lauenrot 4, Minevskaja 6, Naidzinavičus 3, Roh, Šmelcer, Šulce, Štole 2, Vajgel 1, Žoke.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.