HOLANĐANKE DEMOLIRALE NEMOĆNU SRBIJU: Sad visi i druga faza, a polufinale i Olimpijske igre su samo teorija!
Foto: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Svetsko prvenstvo za rukometašice

HOLANĐANKE DEMOLIRALE NEMOĆNU SRBIJU: Sad visi i druga faza, a polufinale i Olimpijske igre su samo teorija!

Naše rukometašice moraće da se bore u poslednjem kolu protiv Slovenije za prolazak u drugu fazu, u koju u svakom slučaju neće preneti bodove

Objavljeno: 11:43h

Totalni raspad sistema! Tako bismo mogli da opišemo igru srpskih rukometašica u duelu sa Holanđankama koje su ih demolirale 36:23 u 4. kolu grupne faze Svetskog prvenstva.

Ovim porazom naše rukometašice ne samo da su izgubile borbu za drugo mesto u grupi, već su ostale i bez dva važna boda koja su mogle da prenesu u narednu fazu, a samim time svoje šanse za polufinale i plasman na Olimpijske igre svele su na minimum (polufinalistkinje idu u Tokio).

Već sada je jasno da Srbija će bez bodova proći u drugu grupnu fazu, ako uopšte i prođe, jer će u poslednjem kolu morati da pobedi Sloveniju.

Srpkinje su bile nemoćne protiv Holanđanki
Srpkinje su bile nemoćne protiv Holanđankifoto: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Kada je reč o samom meču, teško je bilo šta i reći, jer i sam krajnji rezultat dovoljno ilustruje šta se događalo na terenu.

Čini se da je pitanje pobednika bilo rešeno već posle prvih desetak minuta utakmice kada su Holanđanke stigle do 5-6 golova prednosti.

Naše igračice nisu bile ni nalik onome što smo očekivali, dok su Holanđanke opečene šokantnim porazom od Slovenije, zaigrale najbolje na prvenstvu.

U odbrani nije bilo prolaza za Srpkinje, a čak i kada su uspevale da dođu do pozicija za šut, koje su uglavnom bile ne baš lake, pred njima se stvarala kao nepremostiva prepreka sjajna golmanka Tes Vester

Tokom svih 60 minuta utakmice napadi Srbije su bili spori, vrlo često bezidejni, nije bilo lakih golova iz kontri što je osnova modernog rukometa, ma, jednom rečju inferiorne u svakom aspektu. Dok su, sa druge strane, Holanđanke bila fantastične u ofanzivi.

Bile su apsolutno neuhvatljive za naše igračice, uvek brže, uvek čvršće, uvek sa rešenjem više u napadu i surovo su kažnjavale svaku grešku.

Nedostajale su nam i odbrane Katarine Tomašević, ali jednostavno, tokom većeg dela meča je bila ostavljana na vetrometini i sama da 1 na 1 pokušava da zaustavi protivnice, jer jednostavno njene saigračice iz odbrane su prelako ispadale.

Na kraju rezultat je sve pokazao, čak 13 golova razlike.

Estavan Polman je bila najefikasnija na meču sa 8 golova, a po 6 su postigle Abing, Dulfer i Heijden. Ipak, čini se da je junakinja utakmice golmanka Vester sa odbrana.

S druge strane, u poraženoj Srbiji Kristina Liščević je postigla svih 6 golova iz sedmarca, a isti broj su postigle i Obradović i Trifunović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.