HOLANDIJA MORA PASTI: Pokazale smo da možemo mnogo i daleko! Moramo da prenesemo bodove!
Kristina Liščević veruje u ovaj tim Srbije, Foto: EPA/BJORN LARSSON ROSVALL

Najvažniji izazov

HOLANDIJA MORA PASTI: Pokazale smo da možemo mnogo i daleko! Moramo da prenesemo bodove!

Srpske rukometašice i dalje tuguju zbog poraza od Norveške, ali vremena za to više nema

Objavljeno:

Selektor srpskih rukometašica Ljubomir Obradović izjavio je da njegova ekipa nije mnogo tugovala posle poraza od Norveške i da žele pobedu nad Holandijom.

- Devojke su iskusne i imamo ustaljeni dogovor - 24 sata slavimo i 24 tugujemo. Dobro je došao dan odmora da se pripremimo za Holandiju - rekao je Obradović u najavi utakmice.

Srbija je posle dve pobede na početku šampionata poražena od Norveške u trećem kolu. Obradović je naveo da je bilo mnogo pozitivnih stvari u toj utakmici.

- Međutim, nismo mogli da utičemo na neke druge, i rezultiralo je kako je rezultiralo. Šteta... Okrećemo se utakmicama protiv Holandije i Slovenije. Što se Holandije tiče, očekujemo sličnu utakmicu kao jučerašnju, važni su bodovi i za jednu i drugu ekipu. One su izgubile od Slovenije, a mi moramo da idemo tu na pobedu. Biće nezgodno. Holandija je kvalitetna ekipa, dugo su na svetskom vrhu. Biće dobra utakmica - kazao je Obradović.

Slađana Pop-Lazić očekuje dobar rezultat protiv Holandije
Slađana Pop-Lazić očekuje dobar rezultat protiv Holandijefoto: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Reprezentativka Slađana Pop-Lazić je rekla da je ekipa pružila maksimum u prve tri utakmice.

- Glava nije pala, borile smo se imamo čak i više samopouzdanja. Iznenadio me je poraz Holandije od Slovenije. Nije nas to zaplašilo, sa Holandijom smo igrale nerešeno u Nemačkoj. Izmenila im se ekipa i novi selektor je tu, sa druge strane dosta igračica više u timu - rekla je ona.

Njena saigračica Dragana Cvijić je kazala da je srećna i ponosna zbog toga što se srpski tim dobro borio protiv Norveške.

- Žao mi što nismo osvojile makar bod, ali sutra je novi dan, nova utakmica. Verujem da možemo da pobedimo i Holandiju i Sloveniju i da prođemo grupu sa dva boda. Potrudićemo se da tako i bude - kazala je Dragana Cvijić.

Dragana Cvijić traži trijumf nad Holandijom
Dragana Cvijić traži trijumf nad Holandijomfoto: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

Kristina Liščević je dodala da je duel sa Norveškom bio dobar test da li Srbija može da se nosi sa velikim ekipama.

- Pokazali smo da možemo. Možemo puno, možemo daleko. Dobile smo na samopuzdanju, pogotovo sada kada slede važne utakmice i važni bodovi. Holandija je ekipa koja ima uspone i padove, ali su im ti padovi uglavnom bili na početku, pa su se vraćale u meč, i mnogo bolje igrale kasnije. Nadam se da tako neće biti protiv nas. Imali su i oni teških utakmica imali smo i mi, ali se nadam poenima - navela je Liščević.

Utakmica protiv Holandije igraće se u četvrtak od 12h u japanskom gradu Kumamoto.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.