SMENILI SU ME ZBOG 'UMRI, BRE, VIŠE'! Veselin Vujović dobio otkaz u reprezentaciji Slovenije pred početak EP!
Veselin Vujović nije više selektor Slovenije, Foto: EPA/Georgi Licovski

Igrači se pobunili

SMENILI SU ME ZBOG 'UMRI, BRE, VIŠE'! Veselin Vujović dobio otkaz u reprezentaciji Slovenije pred početak EP!

A doneo im je najveće uspehe u istoriji

Objavljeno:

Legendarni jugoslovenski reprezentativac Veselin Vujović smenjen je sa mesta selektora rukometne selekcije Slovenije samo mesec i po dana pre Evropskog prvenstva.

- Upravni odbor Rukometnog saveza Slovenije na današnjoj sjednici jednoglasno je odlučio da raskine ugovor o saradnji sa Vujovićem, koji je na klupi naše selekcije bio od maja 2015. godine. Nakon više od četiri godine odlične saradnje, zasićenost unutar nacionalnog tima nedavno je počela da uzima maha, što bi moglo da znači značajno ograničenje i preveliki rizik za predstojeće prvenstvo - navodi se u saopštenju RS Slovenije.

Vujoviću je uručen otkaz nakon što se nekoliko igrača pobunilo da neće igrati na EP ukoliko ostane selektor, a kako je on ispričao za makedonske medije, pobuna je bila zbog njegovog ispada na tajmautu njegovog kluba, Zagreba, kada je jednom igraču rekao "Umri, bre, više".

- Mislim da je to zbog onoga što se dogodilo na minutu odmora na utakmici PPD Zagreba. To je dovelo do pobune drugih igrača. Doveli su me zbog mog kartaktera, a sada i sklonili - poručio je Vujović.

Slovenija je pod vođstvom aktuelnog trenera Zagreba osvojila bronzanu medalju na Svetskom prventsvu 2017. godine u Francuskoj, uz šesto mesto na Olimpijskim igrama u Riju (2016) i osmo na EP u Hrvatsko (2018), dok se nije plasirana na ovogodišnje SP.

Njegov naslednik biće poznat do sredine decembra, naveli su iz RS Slovenije. Slovenački rukometasi na EP se nalaze u C grupi zajedno sa Švedskom, Poljskom i Švajcarskom.

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.