KATASTROFA ZA SRBIJU: Najbolja rukometašica propušta Svetsko prvenstvo!
Ženska rukometna reprezentacija Srbije, Foto: Dado Đilas

LOŠE VESTI!

KATASTROFA ZA SRBIJU: Najbolja rukometašica propušta Svetsko prvenstvo!

Nikako da se za neko veliko takmičenje poklopi da možemo da računamo na ceo tim

Objavljeno: 19.11.2019. 12:25h

Srpska rukomentašica Andrea Lekić propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo za dame zbog povrede bubne opne, zvanično je objavio Rukomenti savez Srbije.

Jedna od najiskusnijih i najboljih rukometašica naše zemlje imaće hitnu operaciju uha usled koje neće moći da pomogne svojim saigračicama na planetarnom šampionatu.

Andrea Lekić
Andrea Lekić foto: Dado Đilas

- Prema rezultatima pregleda koje smo napravili, ustanovili smo da se radi o ozbiljnoj povredi bubne opne. Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštećenje bubne opne i indikovana je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro. Ono što za ovaj trenutak nije dobro, potrebno je mirovanje nakon operacije minimum, prema savetima hirurga, tri nedelje. Potrebno je da sve zaraste, da dođe do srašćivanja postojeće bubne opne i dela koji se stavlja kao nadoknada oštećenog dela. Ona može normalno da funkcioniše već posle nedelju dana, ali to isključuje kontakt sport gde ne možemo da kontrolišemo sve pokrete i eventualne povrede. Nažalost, po svemu sudeći, biće izvan stroja u naredne tri nedelje, ali dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru - objasnio je doktor reprezentacije, Milenko Savić.

Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 30. novembra do 15. decembra u japanskom gradu Kumamoto, a Srbija se nalazi u grupi sa Angolom, Norveškom i Slovenijom.

BONUS VIDEO: 

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media