NEĆE IGRATI VIŠE ZA SRBIJU! POSLE ŠEST MESECI OTKRILA MISTERIJU: Odgovorila je na optužbe da se nije pojavila!
Jovana Stevanović, Foto: EPA/ Kjoshi Ota

KONAČNO

NEĆE IGRATI VIŠE ZA SRBIJU! POSLE ŠEST MESECI OTKRILA MISTERIJU: Odgovorila je na optužbe da se nije pojavila!

- Zabolelo me je to, što se pričalo da navodno ni sa kim nisam razgovarala, što nije istina - koja nije želela da daje izjave novinarima sve do sada.

Objavljeno:

Velikoj većini javnosti je informacija da Jovana Stevanović nije bila na Evopskom prvenstvu prošla 'ispod radara'.

Selektor Zoran Terzić nije umeo da objasni razlog njenog izostanka sa spiska putnika, a odbojkašica italijanskog Skandićija je šest meseci nakon svega odlučila da u razgovoru za Sport klub kaže šta ima na ovu temu.

- Svašta sam čula u međuvremenu. I da sam samo mejlom odbila poziv za reprezentaciju i da niko nije znao šta se sa mnom događa, pa sam želela da kažem istinu”, počinje članica italijanskog Skandićija, sa kojim ove sezone ima najviše ambicije na domaćoj i evropskoj sceni.

- Iskreno, žao mi je što niko nije želeo da kaže sve ono što se događalo pre tog famoznog mejla - nastavlja Jovana.

Srbija je postala šampion Evrope ove godine
Srbija je postala šampion Evrope ove godine foto: AP

- Pre početka sezone odlučila sam da je propustim iz ličnih razloga. O mojoj odluci prvi je bio obavešten predsednik Saveza Zoran Gajić, putem telefona... Nakon toga je moj klub ugostio Fenerbahče u Ligi šampiona, pa sam tom prilikom razgovarala i sa selektorom, kojeg sam obavestila o mojoj odluci. Tada, po mojoj proceni, nije bilo ničeg problematičnog. A posle svega, lično sam se u Beogradu videla sa predsednikom Saveza i još jednom osetila njegovu maksimalnu podršku.

Jovanu je zabolelo što je selektor rekao da se samo nije pojavila na okupljanju.

- Zabolelo me je to, što se pričalo da navodno ni sa kim nisam razgovarala, što nije istina - koja nije želela da daje izjave novinarima sve do sada.

Zoran Terzić
Zoran Terzić foto: EPA/Sedat Suna

- Smatrala sam da je u tom trenutku najvažniji mir u ekipi. Nisam želela da pravim nikakve skandale, devojke su pred sobom imale teške zadatke i nije im bila potrebna neka dodatna priča o meni. Sačekala sam evo, pet-šest meseci i želim samo da ispričam ono što se zaista događalo.

Na pitanje šta joj je rekao Zoran Terzić, odbojkašica Skandićija je odgovorila.

- Ostao je nedorečen, nije tu bilo ni ok, ni ne slažem se. Ali, više nije bilo nikakvog poziva. Mislila sam da je sve u redu. Od predsednika Saveza sam u dva razgovora dobila pozitivan odgovor, ali i savet da razgovaram sa Zoranom Terzićem. To sam i učinila.

Stevanovićeva je bila najčešći starter od 2015. godine, kada je ušla u reprezentaciju.

- Želja mi je bila samo da kažem istinu, da ne bude više praznih priča i laži, jer to nikome ne ide u prilog. Htela sam propustim jedno leto i da se vratim u tim 2020. godine. Da pričam sad o tome koliko volim reprezentaciju i svoju zemlju, suvišno je. Jedino što znam u ovom trenutku je da je moj povratak u nacionalni tim nerealan, iako želja i dalje postoji. Reprezentaciji želim svu sreću, bodriću ih i na Olimpijskim igrama, jer znam koliko sve devojke žele da osvoje zlato - zaključila je Jovana u intervjuu za Sport klub.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.