U TOKIJU VRHUNAC KARIJERE: Ivana Španović je konačno zdrava i sve će podrediti osvajanju zlata na OI!
Ivana Španović se oporavila od povrede, Foto: EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Ima cilj

U TOKIJU VRHUNAC KARIJERE: Ivana Španović je konačno zdrava i sve će podrediti osvajanju zlata na OI!

Najbolja srpska atletičarka želi da joj nagrada za 20 godina karijere bude najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama

Objavljeno:

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da će Olimpijske igre u Tokiju da budu zenit njene karijere i da će učiniti sve da bude spremna za "napad na zlato". Španovićeva, koja je zbog povrede propustilo Svetsko prvenstvo u Dohi, ističe da je trenutno potpuno zdrava i da su pripreme za Tokio već počele. - Povreda je prošla, a pre svega sam se odmorila. Već treću nedelju treniram, nemam nikakav bol i vrlo sam optimistična i srećna što sam nazad na stazi. Pripreme za Tokio su počele, odbrojavali smo 365 dana do kvalifikacija u skoku u dalj, mi smo apsolutno i jedino na to fokusirani, u principu to bi trebalo možda da bude zenit moje karijere i svega onog što sam radila prethodnih 20 godina - rekla je Španovićeva Tanjugu.

Ivana Španović će napasti zlato u Tokiju
Ivana Španović će napasti zlato u Tokijufoto: EPA/Valdrin Xhemaj

Ona je dodala da je srećna bog svega što dolazi i da je najbitnije da sačuva zdravlje. - Svako u timu zna svoj deo posla, svi imamo isti cilj apsolutno i uradićemo sve što treba da se ja na tom takmičenju pojavim maksimalno spremna. Motivacije nikad ne manjka, tako da se radujem.

Ivana Španović kreće već sada pripreme za Olimpijske igre
Ivana Španović kreće već sada pripreme za Olimpijske igrefoto: EPA/Boglarka Bodnar

Do Igara u Tokiju ostalo je još skoro devet meseci, a Španovićeva će do tada braniti jedno zlato. - Imaćemo dvoransko Svetsko prvenstvo u Kini, u martu, branim titulu, posle toga još par mitinga Dijamantske lige i onda ono glavno - Tokio - poručila je 29-godišnja Španovićeva. Njoj će Igre u Tokiju biti četvrte u karijeri, a na prethodnim u Riju osvojila je bronzanu medalju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.