BUKTE SVAĐE LEGENDI, A VATERPOLO JE NA IVICI AMBISA! MILANOVIĆ DIŽE GLAS: Kakva sila, mi smo treća liga!
Igor Milanović i Nikola Rađen, Foto: Starsport©

NIJE DOBRO

BUKTE SVAĐE LEGENDI, A VATERPOLO JE NA IVICI AMBISA! MILANOVIĆ DIŽE GLAS: Kakva sila, mi smo treća liga!

- Moramo svi da se zbijemo i da radimo - rekao je Milanović

Objavljeno:

Klupski vaterpolo u Srbiji je u ozbiljnom kanalu, deluje da ne može gore, a posle reči velikana kakav je Igor Milanović, jasno je da je stanje alarmanto i ukoliko se neke stvari ne promene može doći do konačnog pada.

Trener vaterpolo kluba Crvena zvezda je u razgovoru za Sportski žurnal objasnio je koliko je stanje u stvari loše.

- Mi smo treća liga, ma kakva sila u regionu. Nema nas - rezigniran je Milanović u razgovoru za "Sportski žurnal":

- Mladost i Jug lako dobijaju Jadran koji je daleko bolji od nas. Nismo u sastavu protiv Mladosti u Zagrebu imali Vukićevića. Baš bih voleo da vidim gde bi tada bili. Ali kako god, ovo je alarmantni trenutak za srpski klupski vaterpolo.

Sport koji nam je doneo najviše radosti i medalje se nalazi na ivici propasti, ali nadležni organi ne rade ništa da bi se situacija promenila, već se stvari stavljaju pod tepih.

- Nekoliko godina smo bez medalje, ali što je još gore i bez igrača koji u najavi mogu da budu veliki. Prihvatio sam obavezu da budem koordinator Saveza u mlađim kategorijama i želim da svi zajedno nešto uradimo. Generaciju 1999. očekuje Svetsko u decembru. Planiram da u novembru okupimo na pripremama generacije 2004, 2005 da pomognemo Gociću i Koroliji u razvoju ovih igrača. Rekao sam da hoću i da budem odgovoran za takav rad. Moramo svi da se zbijemo i da radimo - zaključio je legendarni as za Sportski žurnal.

Viktor Jelenić
Viktor Jelenić foto: Marina Lopičić

Milanović se osvrnuo i na sukob predsednika VSS-a Viktora Jelenića sa jedne i Vlade Vujasinovića i Aleksandra Šapića sa druge strane.

- To nam ne treba, još se upliće politika na način koji nije dobar. Uz to mislim da sve to nije korektno ni prema predsedniku saveza Jeleniću ni predsedniku Vučiću koji je pomogao. Nama je potrebno, ponavljam da se zbijemo, zajedno radimo i nađemo način da pojačamo klubove. Verujem da i Šapić i Vujasinović žele da idu u pravcu jačanja srpskog vaterpola. Ti neki konflikti nam nisu potrebni, već rad. Na kraju reč je o klubu koji ne egzistira dugo pa može i da se pomisli da namere nisu baš najiskrenije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.