POVREDE SU ODNELE DANAK: Ivana Španović najavila mogući kraj karijere!
Ivana Španović, Foto: EPA/Franck Robichon

PREMLADA JE ZA TO

POVREDE SU ODNELE DANAK: Ivana Španović najavila mogući kraj karijere!

Skakačica u dalj, koja je na velikim takmičenjima osvojila 11 odličja, najavila je da će 2020. braniti zlato na Svetskom prvenstvu u dvorani

Objavljeno: 13:18h

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović prošla je užasan period posle povrede zbog koje nije nastupala na Svetskom prvenstvu u Dohi.

Sledeće nedelje, konačno, vraća se treninzima.

- Počinjem sa uvodnim radom 15. oktobra, ali zbog težine povrede biću malo obazrivija na početku, pogotovo zbog činjenice da je sledeća godina olimpijska.Nema mesta ni prostora kalkulaciji ili radu koji nije sa 100 odsto mogućnosti - izjavila je za "Sportski žurnal" Ivana Španović.

Skakačica, koja je na velikim takmičenjima osvojila 11 medalja, najavila je da će 2020. braniti zlato na Svetskom prvenstvu u dvorani u Kini u martu, pre nastupa u Tokiju na Olimpijskim igrama.

Ivana Španović
Ivana Španović foto: EPA/Boglarka Bodnar

Ivana je otišla i malo dalje u planovima i najavila da bi 2022. mogla da se oprosti od atletike. Ne krije da bi volela da to učini pred domaćom publikom.

- Volela bih da budemo izabrani za domaćine Svetskog prvenstva 2022. u dvorani. Razlog zbog kojeg bi volela da se to dogodi je razmišljanje o povlačenju iz atletike. Volela bih da to bude uz pokušaj obaranja dvoranskog svetskog rekorda od 7,37 metara pred domaćom publikom u beogradskoj Areni - jasna je Ivana, jedna od najboljih sportistkinja naše zemlje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.