Svetski rekorder stigao u Beogradu i setio se Topića, a hteo bi i na derbi!

Drugi put u Srbiji

Svetski rekorder stigao u Beogradu i setio se Topića, a hteo bi i na derbi!

Havijer Sotomajor je po drugi put došao u Srbiju, ovog puta kao promoter 29. Beogradskog maratona
Objavljeno: 17:38h

Nekadašnji kubanski atletičar Havijer Sotomajor rekao je da mu je izuzetna čast što je izabran za promotera "velike manifestacije" kakav je predstojeći 29. Beogradski maraton. - Hvala svima, ali pre svega što ste me pozvali da budem deo 29. Beogradskog maratona. Žao mi je što ću kratko biti ovde, pre svega zbog vašeg gostoprimstva. Čestitam svima na ovome, jer radite nešto mnogo lepo. Svake godine se sve više ljudi bavi sportom, a to je dobro, jer težimo ka nečemu zdravijem - rekao je Sotomajor na završnoj konferenciji uoči 29. Beogradskog maratona. Sotomajoru, svetskom rekorderu u skoku u vis, ovo je druga poseta Srbiji. - I pored toga što nisam često dolazio ovde, upoznat sam sa rezultatima vaših sportista u svetu. To nije mala stvar. Pre svega mi je poznata jedna osoba, a to je Dragutin Topić, koji je oborio moj juniorski rekord, ali i pored toga mi smo i dan danas veliki prijatelji - rekao je Sotomajor uz osmeh.

Na novinarsku konstataciju da će boraviti u Beogradu u subotu i da se pored održavanja martona na stadionu "Rajko Mitić" igra i 151. Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana, Sotomajer je rekao da voli fudbal i da će rado otići na utakmicu ukoliko bude imao vremena. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali zahvalio je Sotomajoru na dolasku u glavni grad Srbije i pored toga što njegovo dete ima zdravstvenih problema. - Izuzetno hvala našem promoteru što je došao da podrži ovu veoma važnu manifestaciju za nas. Beogradski maraton je već 29 godina deo Beograda. To je za nas kao Grad prilika da na pravi način promovišemo sport. Na moju veliku žalost ja neću posle dosta godina učestvovavati na maratonu, ali ću biti sve vreme tu i svakom od takmičara ću pružiti podršku - kazao je Mali.
Beta/Emil Vas
Ovogodišnji 29. Beogradski ;maraton počinje u subotu od 10 časova, sa svoje tradicionalne pozicije u centru grada, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Resavske. Očekuje se učešće više od 6.000 polumaratonaca i maratonaca i više od 20.000 rekreativaca u Trci zadovoljstva. Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da će Beograd na ovogodišnjoj trci dobiti svog milionitog učesnika i najavio da se za naredni "30. Beogradski maraton sprema spektakl sa mnogo više promotera i učesnika". (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.