Kako je Kovač uspeo da od razbijene vojske napravi šampione za mesec dana?
Slobodan Kovač, finale Evropskog prvenstva, Foto: AP

majstor

Kako je Kovač uspeo da od razbijene vojske napravi šampione za mesec dana?

A setimo se kakva je bila situacije pred šampionati

Objavljeno:

Zlatni srpski odbojkaši sleteli su u Beograd, na oduševljenje svih prisutnih.

Veliku radost doneli su ovi momci našoj zemlji, a kao nagrada im sleduje i balkon i nadamo se da ćemo od 20 časova prisustvovati pravoj fešti.

Selektor Orlova Slobodan Kovač je po sletanju izjavio da je od početka verovao u svoje pulene.

- Pre nego što sam postao selektor razgovarao sam sa novinarima i tada sam rekao da su svi naši reprezentativci mnogo dobri igrači. Nastupaju u najboljim klubovima, osvajaju najveće trofeje sa njima, pa što to ne bi uradili i sa reprezentacijom? Verovao sam da postoji velika mogućnost da se borimo za trofeje kada sam preuzeo tim i tako je i bilo - rekao je trener.

Slobodan Kovač
Slobodan Kovačfoto: Beta

Istakao je i da je tim ispunio svoje snove, ali je objasnio i kako je uspeo da ekipu dovede do krova Starog kontinenta.

- Utici su fenomalni! Bilo je malo vremena za trening, sada je trebalo mnogo više pričati, razgovarati i upoznavati se, jer sa nekima sam radio, nekima bio protivnik na terenu... Trebalo je prvo da se upoznamo. Sva sreća da su igračine i razumeli smo se mnogo dobro. Ovaj rezultat smo sanjali i sada samo mogu da se zahvalim ovim divnim igračima i ljudima - priča popularni Boba.

- Nije bilo lako, pre svega zato što smo igrali protiv tri domaćina: Belgije, Francuske i Slovenije, koja je imala u finalu u Parizu 10.000 navijača sa sobom. Kao da su igrali na domaćem terenu. Agresivnost na klupi je moj sistem rada, možda je i to falilo na početku finala, ali sam ih kroz razgovor smirio i posle toga nisu imali rešenje za nas - rekao je Kovač.

A kapiten Petrić rekao je da mu je drago što su odbojkaši obradovali naciju osvajanjem evropskog zlata.

- Sjajan je osećaj kada vidiš da nas ovoliko ljudi podržava. Drago nam je smo što smo imali priliku da sve učinimo ponosnim i ne postoji veća sreća od toga. Učinili smo veliku stvar, nismo ni svesni šta smo uradili, ali doći će to kada se glave ohlade - rekao je Petrić.

Nemanja Petrić protiv Slovenije
Nemanja Petrić protiv Slovenijefoto: AP

Petrić je rekao da je velika stvar što je Srbija na šampion Evrope i muškoj i u ženskoj konkurenciji.

- Najbitnije da je Srbija na krovu Evrope u obe konkurencije. To je sjajna stvar. Primač srpske ekipe rekao je i šta je kroz glavu prolazilo igračima posle prvog izgubljenog seta.

- Kao i u četvrfinalu i polufinulu, bilo je nam je u glava da budemo sam istrajni u želji da pobedimo. Izdržali smo pritisak i rezultat je dosao -rekao je Petrić.

Obojkaši Srbije za nešto više od mesec dana sa novim selektorom uspeli su da dođu do zlatne medalje, nadmašivši tako očekivanja sportske javnosti.

- Kvalitet je tu. Sklopile su se neke kockice, atmosfera se promenila. Dali smo sve od sebe. To je bio naš san kom smo težili. Trudili smo, emocije su stvarno jako. Vidimo se ispred Skupštine -zaključio je Petrić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.