ORLOVIMA U FINALU PRETI SRBIN: Preživeo je tešku životnu tragediju, a sada napada zlato na Evropskom prvenstvu!
Dejan Vidić, Foto: Prinskrin

lider slovenaca

ORLOVIMA U FINALU PRETI SRBIN: Preživeo je tešku životnu tragediju, a sada napada zlato na Evropskom prvenstvu!

- Uvek se prisećam detinjstva, izgubio sam oca sa 11 godina i jako mi je nedostajao, jer je to najosetljiviji period odrastanja - rekao je Vinčić

Objavljeno: 14:25h

Veliki adut Slovenaca u finalu Evropskog prvenstva sa odbojkašima Srbije (17.30, RTS 1) biće Dejan Vinčić.

Slovenci se nadaju evropskom zlatu u odbojci, a posebno se motivišu pobedom košarkaša pre dve godine na Evrobasketu protiv Srbije, pa se nadaju da će to sada da ponove u Parizu.

Luka Dončić i Goran Dragić dominirali su pre dve godine protiv "orlova" u finalu Eurobasketa, a sada Slovenija nade polaže u Dejana Vinčića, momka koji korene vuče iz Republike Srpske.

Iskusni 33-godišnji tehničar korene vuče iz Prnjavora, istetovirao je svetog Jovana Krstitelja na levoj nadlaktici, a rođen je u Slovenj Gradecu - tom pričom podsetio je na Dragića i Dončića, jer je i sam lider, doduše u odbojkaškom timu.

Ima srebro sa Evropskog prvenstva, bio je MVP Evropske lige 2015, koju je Slovenija osvojila te godine, a trenutno igra za Radom iz Poljske.

Dejan je oca izgubio sa samo 11 godina, što je bio neverovatan udarac za porodicu i dodatan razlog da ranije sazri.

- Uvek se prisećam detinjstva, izgubio sam oca sa 11 godina i jako mi je nedostajao, jer je to najosetljiviji period odrastanja. Ostao sam sam sa majkom i bratom - rekao je u jednom intervjuu Dejan, prenosi Telegraf.

- Otac je radio u Gorenju, imao je i sopstveni zanat, bio je majstor za sve. Nikad nije bio bolestan, a onda je odjednom završio u bolnici, saznali smo da ima tumor. Sedmog dana su ga prevezli u Ljubljanu, ali je preminuo. Bio je to veliki šok za celu porodicu, dve godine prve su bile naročito.

Sport je bio izlaz iz ove situacije.

- Kada mi je trebao najviše, nisam imao tatu, brat i ja smo morali da odrastemo brzo kako bismo pomogli mami. Ostala je sama sa jednom platom i dvoje školaraca. Vremena su bila teška, ali mama nam je pružila sve što je potrebno, ona je moj heroj - ponosno kaže Dejan, koji joj na odbojkaškom terenu uzvraća medaljama.

- Dolazi na sve utakmice koje igramo u Sloveniji, to joj je vratilo volju za životom, i naravno, tu je unuka Anastasija - voli da doda Dejan, kom je dodatna podrška supruga Gordana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.