SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE - PO TREĆI PUT: Kovačevi Orlovi napravili senzaciju na prvenstvu Starog kontinenta!
Srbija je prvak Evrope, Foto: EPA/Yoan Valat

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

SRBIJA JE ŠAMPION EVROPE - PO TREĆI PUT: Kovačevi Orlovi napravili senzaciju na prvenstvu Starog kontinenta!

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem lajv-blogu:

Objavljeno: 19:48h

Srbija je po treći put osvojila Evropsko prvenstvo u odbojci!

Kovačevi Orlovi u finalu su bili bolji nad još jednim iznenađenjem turnira Slovenijom sa 3:1 u setovima, iako su posle prvog perioda igre imali rezultatski minus.

Najviše zahvaljujući dobroj igri u bloku, Zmajčeki su došli do prednosti od 1:0, ali je onda i Srbiji proradio taj segment igre, uz sjajne servise, pre svega Srećka Lisinca, ali i ostalih, na šta izabranici selektora Đulijanija nisu imali pravi odgovor.

Ruku na srce, u poslednjem, četvrtom setu, Slovencima su se stegle ruke, grešili su mnogo više nego do tada, pa na neki način i olakšali posao Orlovima, koji nisu imali nijedan poraz na Evropskom prvenstvu - sedam pobeda u Belgiji, pa dve odlučujuće u Francuskoj, nad domaćinom, pa onda i u finalu!

1 / 7 Foto: EPA/Yoan Valat

Na samom kraju meča bilo je i nervoze, došlo je do koškanja odbojkaša dva tima na mreži, bilo je provokacija, ali sve se brzo smirilo, Srbija je potom dobila još dva poena i veliko slavlje je moglo da počne! Interesantno, selektor Slovenije Đulijani je pokušao da nam uništi slavlje "čelendžom", ali bio je neuspešan, pa mu to nije pošlo za rukom.

Mora se još jednom istaći sa koliko energije je Slobodan Boba Kovač sa klupe vodio ekipu, pravovremeno je reagovao u svim kriznim trenucima, ali im i ulio neverovatnu snagu svojom podrškom tokom čitavog meča, baš kao i protiv Francuza u polufinalu.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem lajv-blogu...

SRBIJA JE PRVAK EVROPE!!! Izabranici Slobodana Kovača tek su treća generacija naše odbojke kojoj je to pošlo za rukom! Slovenci su se samoubili u četvrtom setu, a naši su poklon prihvatili oberučke! Blok, smeč, servis, sve je funkcionisalo kako treba u našem timu. Mirni Kovač je naštelovao sve onako kako treba, pa će se u Beograd vratiti kao veliki šampion! Konačan rezultat odlučujućeg seta bio je 25:20!

16:11 - LISINAAAAAAAAAAC! A, onda i Kovačević!!!! Urošev blok, tajm-aut traži Đulijani, nadamo se poslednji u ovom finalu!

14:11 - Nova greška Klemena Čebulja, Slovenci greškama poklanjaju titulu evropskog prvaka Srbiji! Samo da tako i nastave...

13:11 - Igra se poen za poen u četvrtom setu, ali naši i dalje imaju prednost jednog "brejka".

11:10 - Dosta grešaka Slovenaca, već šest u ovom setu, sada je Vinčić poslao loptu u aut. Međutim, iz servisa greši i Atanasijević.

10:7 - Iza nas je veoma dugačak poen, koji su Slovenci rešili u svoju korist, bar na prvi pogled. Zatražen je čelendž, Mitja Gasparini je gazio na liniju koju nije smeo da gazi, pa je nama dodeljen poen! Prvi put +3 u setu koji se nadamo da je odlučujući.

9:7 - Slovenci su izjednačili, ali je Lisinac as servisom opet vratio na +2.

7:5 - Biće ovde još drame, nemojte da mislite da je sve gotovo!

6:4 - Greška Jana Kozamernika, Slovenci u problemu sa našim blokom, za sada ne pronalaze baš najbolja rešenja.

5:4 - Izblokiran Čebulj, odmah Srbija poravnava! A, onda i u situaciji 1 na 1 sa Mitjom Gasparinijem Uroš Kovačević donosi prednost Orlovima! Bravo, momci, hajde da završimo ovo u četvrtom setu!

2:4 - Kada Čebulj igra dobro, Slovenci u ovom meču nemaju probleme.

1:1 - Slovenci poveli, 17. poen Aleksandra Atanasijeviće doneo poravnanje.

POČEO JE ČETVRTI, NADAMO SE, ODLUČUJUĆI SET!

1 / 2 Foto: EPA/Yoan Valat

SRBIJA VODI SA 2:1 U SETOVIMA - 25:18! Dominantan period igre Orlova u odnosu na Zmajčeke još od onog prvog seta kada je blok Slovenije radio kao podmazan. Otada, proradio je i servis i blok naše reprezentacije!

23:15 - Ne bi trebalo da bude problema u privođenju ovog seta kraju. Projektil Petrića iz servisa samo je začinio sjajan period igre.

18:11 - Greškom Tinea Urnauta, Srbija dolazi do maksimalnih +7 u ovom setu. Teško da Slovenci mogu da se vrate iz ovakvog "ambisa", bar kada je treći period igre u pitanju.

16:11 - Sada smo malo imali i sreće. Uroš Kovačević pogađa mrežu smečom, a lopta vara Slovence i upada u polje. Više nego važan poen!

15:11 - Malo su se dobrim servisom vratili i Slovenci, ali Atanasijević ne dozvoljava da priđu na ispod +3.

11:6 - PETRIIIIIIIIIIIIIIĆ! Jedan od najlepših poena celog turnira!!!

10:6 - NOVI BLOK SRBIJE! A, onda i sjajan smeč od blok, snažno u aut! Aleksandar Atanasijević dominira u ovim momentima, gotovo isto kao protiv Francuza!

8:6 - Opet naši dolaze do +2, ovoga puta uz malo sreće. Pecanjem Čebulja.

6:5 - Slovenci su imali seriju od 3:0, ali su se naši konsolidovali za pravu rezultatsku klackalicu u trećem setu.

2:0 - Najlepši poen u dosadašnjem toku finala. Jovović je pokazao izvanrednu odbojkašku inteligenciju za lepu prednost na samom startu trećeg seta.

SRBIJA OSVAJA DRUGI SET! Prvenstveno oružjem Zmajčeka iz prvog - blokom, a onda i prelepim servisom! IZJEDNAČENO JE U BERSIJU!

Slavlje Jovovića, Lisinca i Pekovića
Slavlje Jovovića, Lisinca i Pekovića foto: AP

19:10 - Srbija izvrsno servira, Slovenci ne mogu da se opasulje.

16:10 - Što je Srbija stekla u proteklim minutima, trenutno ne ispušta...

12:5 - I posle tajm-auta blok Srbije nastavlja da radi! Ovo se sada može nazvati i zidom! Gasparini zaustavljen, a onda i sjajan potez Uroša Kovačevića! Opet se vraćamo, kao protiv Francuza, naši momci pokazuju sjajan karakter!

9:5 - Ovo je Srbija kakvu želimo da gledamo. Odlična akcija Atanasijevića, Jovovića i Petrića. A, onda i blok! Slovenci su morali da traže tajm-aut. Nemanja Petrić ima čak šest poena za sad!

6:3 - Konsolidovala se i Srbija u ovim momentima, malo blokom, malo odličnim akcijama. Srećko Lisinac postigao je svoj drugi i treći poen, a taj treći je bio posebno bitan, jer je bio sam u bloku za 6:3..

POČEO JE DRUGI SET!

1 / 3 Foto: AP

SLOVENIJA VODI SA 1:0 U SETOVIMA! Rezultat prvog bio je 25:19! Potpuno zasluženo, jer, kako je na jednom tajm-autu selektor Slobodan Kovač rekao, Zmajčeki igraju prepaljeno. Posebno ih blok služi baš kako su i želeli, ali podsetimo, Srbija je gubila i protiv Francuza, pa na kraju slavila.

18:24 - Šest set lopti za Slovence!

17:22 - Srbija je na servis Atanasijevića ušla u nalet, da bi ga prekinuo Urnaut smečom od blok u aut. Kozamernik asom dovodi Slovence praktično u predvorje drugog seta. Slobodan Kovač je tražio drugi tajm-aut.

14:19 - Gasparini postiže prvi poen iz napada i približava Slovence prvom setu dijagonalom. Do sada, postigao je tri poena.

13:17 - Veoma loša serija našeg nacionalnog tima. Slovenija nastavlja da dominira u bloku, Gasparini i Čebulj razbijaju Orlove.

9:9 - Slovencima blok funkcioniše više nego dobro za sada. Već tri poena osvojili su na taj način. Čebulj odličan za sada, prvi poen je upisao i Vinčić.

Navijači Srbije i SLovenije u Bersiju
Navijači Srbije i SLovenije u Bersiju foto: AP

8:6 - Aleksandar Atanasijević donosi Srbiji prvih +2.

4:5 - Pogrešio je Čebulj, poklon poen za Srbiju-

3:5 - Ono što može da nas malo uplaši je činjenica da je Atanasijević već dva puta izblokiran. Međutim, kratko je trajala zebnja, pošto je odmah potom prošao. 1/3 za sada, ali sigurni smo da će se ta statistika ipak poboljšavati kako meč bude odmicao.

2:2 - Slovenci prvi dolaze do poena osvojenih blokom, a Uroš Kovačević nastavlja u istom stilu kao i do sada na turniru - sjajno!

19.25 - U toku je intoniranje himni. Slovenci su sve utakmice do sada odigrali u Ljubljani, a i na ovoj će atmosfera biti poprilično domaćinska za njih, pošto je doputovalo skoro 5.000 njihovih navijača.

16:45 - Uskoro počinje finalni duel Evropskog prvenstva, a pogledajte kako je izgledao dolazak naših reprezentativaca u "Bersi".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.