GOSPODSKI POTEZ KAKAV DUGO NISTE VIDELI: Atletičar žrtvovao trku da bi preneo kolegu preko cilja!
Braima Sunsar Dabo nosi Džonatana Bazbija, Foto: EPA/Yahya Arhab

BRAVO, LEGENDO

GOSPODSKI POTEZ KAKAV DUGO NISTE VIDELI: Atletičar žrtvovao trku da bi preneo kolegu preko cilja!

Odmah mu dajte zlatnu medalju! Dečko je sportista godine...

Objavljeno:

Neverovatna scena na Svetskom prvenstvu u atletici.

Momak iz Gvineje Bisao Braima Sunsar Dabo žrtvovao je lični rezultat i završio čak pet minuta iza prvoplasiranog atletičara, samo da bi pomogao kolegi Džonatanu Bazbiju iz Arube da pređe cilj.

Bazbi se mučio, nije mogao da hoda i počeo je da posrće u poslednjem krugu. Dabo je to video, prekinuo je da trči i zagrlio ga, zatim ga je malo i vukao ali mu je pomogao da dodje do cilja.

Pobednik je Selemon Barega iz Etiopije, ali su ova dvojica dobila veliki aplauz na stadionu Kalifa, na kome su celog dana radili rashladni uređaji kako bi se atletičarima olakšalo takmičenje, zbog velikih vrućina u Dohi.

- Svaki sportista bi u toj situaciji uradio isto. To je normalno, pomoći nekome iz druge zemlje. Zahvalio mi je - rekao je Dabo putem prevodioca.

Bazbi i Dabo su jedini atletičari svojih zemalja na Svetskom prvenstvu u Dohi. Obojica su dobili specijalne pozivnice koje dozvoljavaju zemljama bez jakog trkačkog programa da pošalju po jednog sportistu na takmičenje, čak iako ne ispunjava kvalifikacione standarde.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.