BEOGRAD DAJE 2 MILIONA DOLARA ZA ORGANIZACIJU SVETSKOG PRVENSTVA U ATLETICI: Predsednik IAAF dobio garancije!
Scena sa Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici u Beogradskoj areni, Foto: Starsport©

Podneta kandidatura

BEOGRAD DAJE 2 MILIONA DOLARA ZA ORGANIZACIJU SVETSKOG PRVENSTVA U ATLETICI: Predsednik IAAF dobio garancije!

Grad Beograd je spreman da podrži ovaj događaj finansijski i logistički

Objavljeno: 12:05h

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd dao punu podršku organizaciji atletskog Svetskog prvenstva u dvorani 2022, za šta je kandidaturu podneo Atletski savez Srbije.

Vesić je uputio pismo predsedniku Svetske atletske federacije Sebastijanu Kou, u kojem se kaže da Grad podržava i garantuje organizaciju ovakvog takmičenja u Beogradu i da je saglasan sa datumom takmičenja od 11. do 13. marta 2022. godine, preneo je "Beoinfo".

- Nakon uspešno organizovanog Evropskog prvenstva u dvorani u martu 2017, sledeći logičan korak u razvoju atletike u Srbiji jeste organizacija svetskog prvenstva. Ukoliko nam se događaj dodeli, spremni smo da podržimo organizaciju iz naše nadležnosti i sposobnosti, kao i sa dva miliona dolara finansijskog doprinosa za budžet Svetskog dvoranskog prvenstva koji će se održati u Beogradu u Štark areni. Obaveštavamo Svetsku atletsku federaciju da je Grad Beograd dao punu podršku organizaciju ovog događaja - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da bi Svetsko prvenstvo u dvorani bio najveći atletski događaj ikada održan u našoj zemlji. Očekuje se učešće više od 200 zemalja, hiljadu atletičara, hiljadu predstavnika medija, 50.000 gledalaca i više od 140 miliona TV publike.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.