PEJTRIOTSI I REMSI GAZE REDOM: Tom Brejdi postao drugi na večnoj listi! Veliki preokret Džajantsa, raspad Stilersa!
Tom Brejdi je stigao do drugog mesta na večnoj listi, Foto: EPA/CJ Gunther

NFL, 3. kolo

PEJTRIOTSI I REMSI GAZE REDOM: Tom Brejdi postao drugi na večnoj listi! Veliki preokret Džajantsa, raspad Stilersa!

Sa druge strane, Pitsburg je u totalnom raspadu

Objavljeno: 13:05h

Prošlogodišnji učesnici Superboula, Nju Ingland i LA Rems ne dozvoljavaju iznenađenja na početku nove, 100. jubilarne po redu NFL sezone.

Šampioni iz Bostona su pobedili u 3. vikendu divizijske rivale Njujork Džetse 30:14.

Meč je bio odlučen već u prvom periodu kada su domaći postigli tri tačdauna, preko Sonija Mišela, Filipa Dorseta i Džulijana Edelmana. Kasnije je još jedan tačdaun za Patriote postigao Reks Burkhed, a gosti su poentirali dva puta zahvaljujući greškama i poene postigli preko Džamala Adamsa i Artura Moleta.

Ova susret će biti upamćen i po novom rekordu najboljeg kvoterbeka u istoriji Toma Brejdija koji je prestigao Drua Brisa po broju tačdaun dodavanja i sada ima 523 na večnoj listi, a ispred njega se samo nalazi Pejton Mening sa 539.

Ono što valja spomenuti još u vezi sa ovim mečom jeste da Antonio Braun nije bio deo tima Nju Inglanda, pošto je sa njim raskinut ugovor zbog optužbi za silovanje koje su iznete na njegov račun ranije tokom nedelje. Braun je za Nju Ingland odigrao svega jedan meč po dolasku iz Ouklenda, sa kojim je samo trenirao pred sezonu.

U drugom meču dana Kanzas Siti Čifsi savladali su Baltimor sa 33:28, a ključni tačdaun za domaće postigao je Lašon Mekoj u trećoj četvrtini.

Kanzas Siti je takođe neporažen u novoj sezoni, a narednog vikenda gostuju Lajonsima u Detroitu.

Vicešampioni iz Los Anđelesa su nekako izašli na kraj sa Klivlendom sa 20:13 u jednom izuzetno čvrstom i neizvesnom meču, makar tako je bilo tokom prve tri četvrtine.

U poslednjem kvartalu su Remsi zaigrali bolje i stigli do pobede zahvaljujući Džerodu Gofu i Kuperu Kapu preko kojih su gosti upisali oba tač dauna u ovoj utakmici, ali i Džon Džonson koji je napravio intersepšn u end zoni na pola minuta do kraja.

Gof je uz dva bačena tač dauna prebacio 269 jardi i imao dva intersepšna, dok je Kuper istrčao 102 jarda, 10 manje od saigrača Brendina Kuksa. Kod Klivlenda, Bejker Mejfild je prebacio 195 jardi, uz tač daun i intersepšn.

Pitsburgu se raspao tim posle odlaska nezadovoljnih prvih zvezda ekipe, Lavona Bela i Antonija Brauna, pa zato i ne čudi očajan početak sezone, u kome su zabeležena već tri poraza.

Sada su od Stilersa, koji su igrali bez Bena Rotlisbergera, bili bolji Fortinajnersi 27:20.

Njujork Džajantsi ostvarili su prvi trijumf u sezoni, pošto su posle velikog preokreta savladali Tampa Bej Bakanirse na strani 32:31.

Pobedu gostima doneo je Danijel Džons tač daunom trčanjem na nešto manje od dva minuta do kraja.

Džajantsi su na poluvremenu gubili sa 28:10, da bi u trećoj deonici prišli na 28:25 i potom preko pomenutog tač dauna Džonsa uspeli da slave.

Kvoterbek Njujorčana prebacio je 336 jardi i imao dva tač dauna, dok je na drugoj strani, Džameis Vinston prebacio 380 jardi uz tri tač dauna i jedan intersepšn.

NFL, rezultati:

Bafalo Bils – Sinsinati Bengals 21:17 Dalas Kaubojs – Majami Dolfins 31:6 Grin Bej Pekers – Denver Bronkos 27:16 Indijanapolis Kolts – Atlanta Falkons 27:24 Kanzas Siti Čifs – Baltimor Rejvens 33:28 Minesota Vikings – Ouklend Rejders 34:14 Nju Ingland Patriots – Njujork Džets 30:14 Filadelfija Igls – Detroit Lajons 24:27 Arizona Kardinals – Karolina Panters 20:38 Tampa Bej Bakanirs – Njujork Džajants 31:32 Los Anđeles Čardžers – Hjuston Teksans 20:27 San Francisko 49ers – Pitsburg Stilers 24:20 Sijetl Sihoks – Nju Orleans Sejnts 27:33 Klivlend Brauns – Los Anđeles Rems 13:20

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.