ORLOVI SAMO LETE: Srušena i Belgija!
Odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: EPA/Julien Warnand

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

ORLOVI SAMO LETE: Srušena i Belgija!

To je bio duel neporaženih selekcija koji je odlučivao koja će selekcija otići u osminu finala sa koje pozicije

Objavljeno:

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Belgiju u četvrtom kolu grupe B Evropskog prvenstva.

Izabranici Slobodana Kovača slavili su sa 3:0, po setovima 25:19, 25:21, 25:19. To je bio duel neporaženih selekcija koji je odlučivao koja će selekcija otići u osminu finala sa koje pozicije.

Odlično je počela Srbija duel i odličnim servisima Atanasijevića i napravila seriju od 3:0. U prvoj polovini seta, Orlovi su održavali dva do tri poena prednosti, a veću razliku napravili su sredinom deonice kada su se odlepili na pet poena - 17:12. Uspela je Belgija sa dva bloka da smanji razliku na dva poena, a posle tajm -auta Slobodana Kovača, srpski odbojkaši su se stabilizovali, poveli sa 23:18 i na kraju osvojili set.

1 / 7 Foto: EPA/Julien Warnand

Tamo gde je stala u prvom, Srbija je nastavila u drugom setu. Odličan je bio tehničar Nikola Jovović koji je uspevao da nadmudri belgijske blokere i ostavi srpske napadače u situacijama jedan na jedan. Međutim, Belgija je napravila seriju i izjendačila na 8:8, a zatim i povela sa 13:11. Nisu se pokolebali srpski odbojkaši već su napravili seriju od 7:1 i preokrenuli. Igralo se poen za poen što je više odgovaralo Srbiji koja je osvojila i drugi set.

Treći set je bolje počela Belgija koja je povela sa 4:2 i tu prednost dugo održavala. Preokrenula je Srbija i povela sa 10:9 i od tog trenutka samo je uvećavala prednost i na kraju slavila sa 25:19.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Najefikasniji u srpskom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 18 poena, dok je Uroš Kovačević upisao 13. Belgijance je predvodio Dero sa 13 poena.

U osmini finala, Srbija će igrati protiv četvrtoplasirane selekcije iz grupe D, a to će biti Češka ili Crna Gora.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.