I KAD IGRAMO LOŠE, OSTAVLJAMO PROTIVNIKA NA 19 POENA! Boba Kovač kritikuje svoje igrače uprkos maksimalnom učinku!
Slobodan Kovač kaže da u srpskoj reprezentaciji ima još mnogo mesta za napredak, Foto: Beta

Odličan

I KAD IGRAMO LOŠE, OSTAVLJAMO PROTIVNIKA NA 19 POENA! Boba Kovač kritikuje svoje igrače uprkos maksimalnom učinku!

Selektor Srbije veruje da ima još mnogo prostora za napredak

Objavljeno: 09:17h

Selektor srpskih odbojkaša Slobodan Kovač rekao je da je utakmica poput one sa Španijom bila potrebna njegovoj ekipi i istakao da je dobro to što reprezentacija pobedjuje i kada ne igra sjajno.

- Teška utakmica, koja nam je bila potrebna. Dobro je to što protivnika ostavljamo na 19-20 poena i kada ne igramo sjajnu odbojku. Vidimo, ipak, da postoji veliki mogućnost za napredak - rekao je Kovač u Antverpenu.

Srbija je u ponedeljak uveče ostvarila i treću pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je sa 3:1 u setovima bila bolja od Španije.

- Španci nisu imali šta da izgube i probali su sve. Uživali su, bez ikakvog opterećenja i to nam je predstavljalo veliki problem. Bili smo i neorganizovani - kazao je Kovač.

Slobodan Kovač ističe da naša reprezentacija i kad igra loše opet je bolja od protivnika
Slobodan Kovač ističe da naša reprezentacija i kad igra loše opet je bolja od protivnikafoto: Beta

Po njegovim rečima, svaka utakmica je važna kako bi protivnik u osmini finala bio što slabiji.

- Ima mnogo utakmica, učestvuju 24 reprezentacije. Što više vreme odmiče, ako određeni igrač nije igrao, predstavlja problem da ti u datom trenutku pruži nešto više. Odmorili smo neke igrače, drugima pružili šansu. Možda zbog toga igrači ne shvate protivnika ozbiljno kako bi trebalo - naveo je selektor.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević je rekao da će naredne utakmica protiv domaćina Belgije odlučivati o prvom mestu.

- Najvažnije je da smo uzeli tri boda. Sada imamo vremena da se odmorimo i dobro spremimo za sledeću utakmicu, koja će biti najvažnija. Shvatili smo koje su nam slabosti, treba da radimo na njima - rekao je Atanasijević.

Marko Podraščanin slavi poen Srbije
Marko Podraščanin slavi poen Srbijefoto: AP

Marko Podraščanin je kazao da Srbija treba da izvuče pouke.

- Trebalo je agresivnije da uđemo u utakmicu i pokažemo ko je glavni. Pobedili smo, što je dobro, zadovoljan sam, održavamo tempo. Treba da izvučemo lekciju iz utakmice sa Španijom - kazao je Podraščanin.

Srpski odbojkaši će narednu utakmicu igrati sutra protiv Belgije, a potom će dan kasnije duelom sa Austrijom završiti prvu fazu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.