EVROPO, PAZI! SRBIJA GAZI! I Španci osetili moć plave čete! Srpski odbojkaši i dalje maksimalni na EP!
Foto: AP

EP za odbojkaše

EVROPO, PAZI! SRBIJA GAZI! I Španci osetili moć plave čete! Srpski odbojkaši i dalje maksimalni na EP!

Srpski odbojkaši su napravili preokret protiv Španije

Objavljeno: 22:56h

"Plava četa" pod vođstvom Slobodana Bobe Kovača i dalje gazi kroz grupnu fazu Evropskog prvenstva. Srbija je u trećem kolu pobedila Španiju 3:1, po setovima 21:25, 25:19, 25:19, 25:20 i zadržala maksimalan učinak.

Koliko deluju moćno naši odbojkaši vidimo i po tome što su u teškom meču uspeli da se vrate iz seta minusa, što im je ujedno bio i prvi izgubljeni meč na prvenstvu.

Slabije je naša ekipa ušla u meč, dozvolila Špancima da brzo i lako stignu do prednosti koja je u jednom trenutku iznosila čak 7 poena razlike, te su tako izgubili i prvi set na turniru.

Međutim, u drugom setu smo proradili, razigrao se Uroš Kovačević, zajedno sa Nemanjom Petrićem, proradio je i naš blok kada smo se odlepili na 20:13 bilo je jasno da smo blizu izjednačenja, što se ubrzo i dogodilo.

Treći set doneo je nešto veću neizvesnost, igralo se maltene poen za poen, sve do serije dobrih servisa, pre svih Ivovića, Podraščanina i Atanasijevića. Okolić je bio odličan u bloku i u samoj završnici nam doneo 4 poena prednosti koje nismo ispuštali do samog kraja.

Uprkos preokretu Srbije, "furija" se nije predavala i želela je da izbori peti odlučujući set. Prvi su se odlepili u četvrtom i stigli do 10:7. Tada se budi Bata Atanasijević i odličnom igrom nas dovodi nadomak izjednačenja, a ubrzo novim servisima i blokom 1 na 1 i do preokreta rezultata.

Priskočio je tada u pomoć Nemanja Petrić kada je trebalo da se odlepimo. Odličan na svakom delu terena, i u odbrani i u napadu, čime smo stigli do treće pobede u grupi, gde sada čvrsto držimo prvo mesto.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.