RUTINSKI: Pala je i Slovačka! Orlovi srušili još jednog rivala na Evropskom prvenstvu!
Odbojkaši Srbije, Foto: EPA/Olivier Hoslet

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

RUTINSKI: Pala je i Slovačka! Orlovi srušili još jednog rivala na Evropskom prvenstvu!

Izabranici Slobodana Kovača do maksimalne pobede stigli su rutinski, a Slovaci su bili konkurentni jedino u prvom delu prvog i trećeg seta

Objavljeno:

Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Slovačku sa 3:0 u setovima (25:19, 25:20, 25:21) u drugom meču grupe B Evropskog prvenstva.

Izabranici Slobodana Kovača do maksimalne pobede stigli su rutinski, a Slovaci su bili konkurentni jedino u prvom delu prvog i trećeg seta. Ovo je druga pobeda naših odbojkaša na kontinentalnom prvenstvu, dok je Slovacima ovo prvi poraz, nakon trijumfa nad Španijom i Austrijom. Najefikasniji u selekciji Srbije bio je primač Uroš Kovačević sa 17 poena, po 11 su imali Petar Krsmanović i Marko Ivović, a dvocifren je bio i Aleksandar Atanasijević koji je imao deset poena. U reprezentaciji Slovačke najbolji je bio Matej Patak sa 12 poena.

Uroš Kovačević je bio najefikasniji u srpskom timu
Uroš Kovačević je bio najefikasniji u srpskom timu foto: AP/Virginia Mayo

U prva dva seta, nakon izjednačenog početka, Srbija je uspevala da se odlepi na nekoliko poena razlike i da sigurno privede oba seta kraju. U trećem setu su se Slovaci razbudili pa su do sredine seta imali vođstvo. Srbija je nakon izjednačenja pri rezultatu 14:14 prešla u vođstvo nakon čega se igralo praktično poen za poen.

Izabranici Slobodana Kovača nisu dozvolili rivalu da se razigra. Napadom Okolića a zatim i dobrim blokom Srbija ponovo prelazi u vođstvo u finišu seta, što je dodatno potvrdio Krsmanović za 21:19. Dominirao je u finišu Luburić na servisu, ali Slovaci nisu uspeli da produže ovaj meč jer je poslednji poen Srbija dobila nakon čelendža i gaženja linije slovačkog odbojkaša.

1 / 3 Foto: EPA/Olivier Hoslet

Nakon dve pobede u grupi B, Srbija treći meč igra protiv Španije u ponedeljak. Španija ima dva poraza u prva dva meča kao i Nemačka i Austrija. Trenutno je sa tri pobede iz tri meča lider grupe Belgija, Slovačka ima dve pobede i poraz.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.