LUDILO U UFC: Habib povratio titulu, pa preskočio ogradu oktagona i zaleteo se na Dejnu Vajta...
Habib Nurmagomedov, Foto: Printscreen

MEČ U ABU DABIJU

LUDILO U UFC: Habib povratio titulu, pa preskočio ogradu oktagona i zaleteo se na Dejnu Vajta...

Usledio je pravi delirijum

Objavljeno:

Habib Nurmagomedov pobedio je Dastina Puarijea na UFC-u 242 u Abu Dabiju i obranio titulu prvaka sveta u lakoj kategoriji.

Fantastični Habib do pobede je došao gušenjem u trećoj rundi nakon što je Amerikanac bio vrlo blizu da mu izvuče giljotinu kad je Dagestanac krenuo u rušenje, ali nije uspeo do kraja da izvede zahvat.

Ranije u drugoj rundi Puarije je strašnim desnim krošeom skoro nokautirao Habiba. Teturao je Dagestanac po ringu i bio očito potresen, ali nije uspeo da ga dovrši i Habib je došao k sebi nakon što je srušio protivnika.

Nurmagomedovu je ovo bila 28. pobeda u isto toliko borbi u karijeri i prva nakon što je prošle godine napravio skandal posle pobjede nad Konorom Mekgregorom.

- Želim da zaboravim sva ona s*anja sa poslednjim tipom [Konor Mekgregor]. Ja i Džastin pokazali smo što je MMA - respekt, a ne pričanje s*anja. Iznimno poštujem ovog čoveka jer znam što je sve prošao u karijeri - rekao je Habib koji je pobedu proslavio obučen u majicu Džastina Puarijea.

Habib bije Amerikanca
Habib bije Amerikanca foto: AP

- Prodaću ovu majicu i sav novac uplatiti njegovoj humanitarnoj organizaciji - poručio je.

Amerikanac nije uspio da suzdrži suze posle poraza.

- Strašno sam želeo ovu titulu i izvinjavam se svima koje sam razočarao. Jako puno sam se spremao i radio za ovu borbu. Bio sam spreman, ali nisam uspeo. Samo želim da se odmorim i malo da budem sa svojom porodicom - rekao je Amerikanac.

Inače, posle meča, Nurmagomedov je ponovo, kao i protiv Mekgregora, preskočio ring, ovoga puta krenuvši ka Dejni Vajtu, ali iako je u prvi mah delovalo da će ga napasti, on mu je prišao i zagrlio ga kao brata rođenog.

Pogledajte:

Dakle, veoma interesantno veče u Abu Dabiju za ljubitelje "mešovitih borilačkih veština".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.