TERZIĆ POSLE PLASMANA U FINALE: Selektor otkrio tajnu pobede na Italijom i protiv koga će Srbija igrati za zlato!
Zoran Terzić, Foto: EPA/Sedat Suna

SVI SU PREZADOVOLJNI

TERZIĆ POSLE PLASMANA U FINALE: Selektor otkrio tajnu pobede na Italijom i protiv koga će Srbija igrati za zlato!

Finale je na programu u nedelju u 18:30 časova

Objavljeno:

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva pošto je sa 3:1 savladala Italiju u polufinalu.

Iako su Italijanke bolje otvorile prva dva seta, Srpkinje su pokazale karakter i snagu i slavile.

- Sve je funkcionisalo, pogotovo taktika za njihov prvi napad na idealan prijem. Ne pamtim da smo ovako uspeli da zaustavimo Italiju kada imaju dobar prijem. Oni su u prethodnim utakmicama na vrlo loš prijem imali blizu 60 odsto realizacije. Danas smo zaista uspeli da im taj prvi napad smanjimo na neki pristojan procenat i to je i bio osnovni razlog zašto smo dobili ovu utakmicu. Naravno, čestitke devojkama. Odradile su posao kako treba. Ostao im je još jedan dan i još jedna utakmica, da odrade i to na pravi način i da se zadovoljni vratimo u Beograd - rekao je Zoran Terzić posle utakmice.

Na pitanje ko ima veće šanse da se plasira u finale imao je jasan odgovor.

- Da se igra na bilo kom drugom mestu, bilo bi bar 50:50, možda bih čak malo veći procenat dao na Poljsku. Ovde u Ankari, pred punom halom i svim onim što se dešava na terenu u vezi sa suđenjem i svim drugim, teško da će dati Poljskoj da pobedi ovu utakmicu. Sačekaćemo i videćemo, nama nije preterano bitno. Ako igramo našu najbolju igru, mi ćemo pobediti bilo koju ekipu od ove dve, a ako ne igramo, obe igre imaju šansu da nas dobiju - dodao je selektor Srbije.

Finale je na programu u nedelju u 18:30 časova.

- Hvala publici i svima. Osećaj je neverovatan, kakav može da bude posle ulaska u finale EP?! Osim toga da smo presrećne, ne znam šta da dodam. Rekla bih da je meč rešila naša odlučnost. Spremne smo bile da pobedimo, bilo je oscilacija, ali protivnik nije bio za potcenjivanje. Bilo smo koncentrisanije - rekla je Mina Popović posle meča.

Mina Popović
Mina Popović foto: Odbojkaški savez Srbije

Srednji bloker Srbije Stefana Veljković bila je jedna od ključnih igračica u duelu sa Italijankama.

- Utakmica je bila jako teška. Dale smo naš maksimum... Mučili smo se celo prvenstvo sa slabim protivnicima u grupi, ali smo, zahvaljujući našem borbenom srcu i želji odradile sjajan posao. Nebitno je ko će biti protivnik u finalu već je bitno da budemo fokusirane na svoju igru - rekla je Veljkovićeva.

Stefana Veljković i Brankica Mihajlović
Stefana Veljković i Brankica Mihajlovićfoto: EPA/Sedat Suna

Jedna od najboljih igračica u sastavu Srbije tokom prvenstva je Brankica Mihajlović.

- Ostvarile smo veliki rezultat. Jako smo srećne i uzbuđene. Bilo je teško, igrale smo dobro, protiv nas smo imali sjajne igračice. Nadam se da ćemo se odmoriti i spremiti za narednog protivnika - izjavila je Mihajlovićeva.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.